5 x City Chic volgens Brooke Shields

5 x City Chic volgens Brooke Shields

'Mijn trainer noemt mijn wijntje 'Vloeibaar brood!' 

Actrice en model Brooke Shields (55) overleefde een start als kindster, gaf Hollywood op voor een studie aan Princeton ("Beste beslissing ooit") en keerde later terug, zowel in series en films als op Broadway.  Zoals Brooke taboe's doorbrak door als grote ster openlijk te praten over haar postnatale depressie, zo open is ze ook over ouder worden.

"Sinds ik vijftig ben, wordt er meer op mijn uiterlijk gelet dan ooit," zegt ze. "En dat kan me minder schelen dan ooit, dus dat heeft de natuur mooi geregeld. Als model was ik al niet superskinny en dat ben ik nog niet. Ik ben wel fit, ik train als een dolle. Broadwayshows vragen om topconditie. Ik heb last van mijn rug, ik heb zwakke voeten, dan moet je je work-outs daarom heen samenstellen."

5 x City Chic volgens Brooke Shields

Brooke eet gezond, maar niet op een overdreven manier. "Als ik tegen mijn trainer zeg dat ik een glas wijn heb gehad, roept hij: 'Vloeibaar brood!' Ik denk dan: 'Maar het smaakte prima.' Het moet een beetje in evenwicht zijn, aan jezelf werken en genieten. Alles wordt evenredig zwaarder naarmate je ouder wordt, daar mag best een beetje persoonlijke mildheid tegenover staan."

Shields woont in Greenwich Village (Manhattan) met echtgenoot Chris Henchy en hun twee dochters. Haar belangrijkste stijlles? "Heel kritisch in de spiegel kijken en als je zelf tevreden bent je dochters nog een heel kritisch naar je laten kijken, dan zit je altijd goed." Nog meer?

Mini met mate

5 x City Chic volgens Brooke Shields

Volgens Brooke kun je prima minirokken blijven dragen, maar is het 'op zekere leeftijd' wel zaak dat chic te blijven doen.

5 x City Chic volgens Brooke Shields

Zoals bij een lange rok of broek best blote schouders kunnen…

5 x City Chic volgens Brooke Shields

…zo vraagt een minirok om een gedekte top: lange mouwen, geen decolleté. Dat staat veel spannender dan bloot van boven én van onder.  Een paar stevige laarzen onder een mini maken de look stoer.  

Investeer in een smoking

5 x City Chic volgens Brooke Shields

Het is chic, sexy en stoer tegelijk: een smoking voor vrouwen. Brooke draagt de jasjes soms als jurk en heeft een zwarte en een donkerblauwe smoking, plus deze jumpsuit. "Ik ga niet liegen, het is comfortabele avondkleding," zegt ze. "En heerlijk om zakken te hebben."

Ze nam haar leven in looks door in een, you guessed it, smokingjasje.

Aan de statement-bril

5 x City Chic volgens Brooke Shields

Als je dan toch een bril moet dragen, zorg dan dat je ermee gezien mag worden, is het motto van Brooke.

LBD Forever!

5 x City Chic volgens Brooke Shields

Het is godsonmogelijk om er niet leuk uit te zien in een Little Black Dress. Belangrijke stijlles: bij een LBD nooit een jack, maar liever een mantel of een kek jasje.

Tijdloos chic: neutrals

5 x City Chic volgens Brooke Shields

Donkerblauwe broek, camel top en jas, bruine loafers – Brooke draagt hier in New York kleding die niet snel zal vervelen. Om de boel toch van nu te laten zijn: een hip heuptasje van vermoedelijk Gucci.  

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in