ZONNEBRILLENTRENDS 2016

ZONNEBRILLENTRENDS 2016

Volle terrassen, zomerse kleding en de winkels met kleurige prints. Het zomerseizoen is begonnen! Maar wat zijn nu de zonnebrillentrends voor deze zomer. Moet de bril mooi zijn, er hip uitzien of is bescherming toch het belangrijkste.

Wat moet je weten over een zonnebril:

Zonnebrillen
  1. De zonnebril moet groot genoeg zijn, zodat de zonnestralen de ogen alsnog niet vanaf de zijkant kan bereiken.
  2. De zonnebril met gekleurde glazen -maar zonder UV-bescherming- is gevaarlijk. Bij het dragen van een zonnebril ‘denken’ je pupillen dat het donker wordt en verwijden ze zich. Hierdoor kunnen er meer schadelijke stralen tot het netvlies doordringen. Staat er ‘UV-400’ of ‘100% UV-bescherming’ op de bril, dan is het goed.
  3. Op heldere, koele dagen kan de zonkracht net zo sterk zijn als op een warme dag. Draag dus ook op minder warme dagen een goede zonnebril.
  4. Draag op een zonnige dag op het water altijd een bril met gepolariseerde glazen. Deze glazen filteren de horizontale schittering van het zonlicht waardoor je veel rustiger ziet.

En wat zijn de zonnebrillentrends voor deze zomer:

Vrouwen Met een gro(oo)te zonnebril ben je extra goed beschermd én creëer je een ‘luxury’ look. Daarnaast zijn het retro vlindermodel en de ronde bril momenteel de trend. Beide klassieke designs hebben echter wel een metamorfose ondervonden door het gebruik van eigentijdse prints en motieven.

Mannen Kunnen kiezen voor een sportief transparant model waarbij de bril iets minder prominent aanwezig is. Casual en stoer blijft ook deze zomer, maar natuurlijk de the good old aviator "pilotenbril" mag zeker ook deze zomer niet ontbreken.

Bron: Specsavers