• Mode

Welke zomerjurk past het beste bij jouw figuur?

Welke zomerjurk past het beste bij jouw figuur?

Weinig zo fijn als een heerlijke jurk. Met één kledingstuk zie je er al meteen goed uit. Maar welk type jurk past het best bij je? Hier 7 zinderende zomerjurken:

1. Klassieke jurk

Jouw figuur: alles kan, je past gewoon de jurk aan jouw lichaamstype. Heb je grotere borsten, dan staat een V-hals mooi. 

2. De wikkeljurk

Jouw figuur: ideaal voor vrouwen met rondingen. Een recht, smal figuur gaat snel verloren in een wikkeljurk. 

3. Lolita jurk

Jouw figuur: in het ideale geval heb je het figuur van de jurk, smal bovenaan, breder aan de onderkant. Brede heupen zijn geen punt, grote borsten wel; daarmee raakt de jurk uit balans. 

4. Slipdress

Jouw figuur: door de rechte, tamelijk smalle coupe is dit geen jurk die veel imperfecties verhult. Zeker niet als het een exemplaar van zijde of satijn is; daarin wordt elk randje benadrukt. Ideaal dus voor rechte, smalle figuren. 

Welke zomerjurk past het beste bij jouw figuur?

5. De overgooier

Jouw figuur: de bovenkant mag een beetje los zitten, oversized zijn, maar vanaf de taille wordt de jurk smaller. Het ideale figuur hiervoor is lang, met een goeie taille en niet al te grote borsten. Heb je een figuur met veel rondingen, dan kan de overgooier wat oubollig aandoen, dus opgelet.

6. Hemdjurk

Jouw figuur: de hemdjurk is een vergevingsgezind kledingstuk. Of je nu smal of breder bent, met of zonder rondingen: alles kan. Een grotere cupmaat past prima in een hemdjurk als je de bovenste knoopjes open laat.

Heb je bredere heupen, laat dan ook onderaan wat knopen los, zodat de rok mooi kan uitwaaieren. Het enige waar je op moet letten, is dat de jurk nergens knelt.

7. Romantische jurk

Jouw figuur: de wijdere rok flatteert als je brede heupen hebt. Plooien en ruches maken je silhouet wel wat breder, dus heb je een forse boezem, dan kun je beter een soberder model kiezen. 

Deze maand in Nouveau nog veel meer zomerjurken, inspiratie en modetrucs.

Welke zomerjurk past het beste bij jouw figuur?

Nu in de winkel (met complete roman als bookazine):

Welke zomerjurk past het beste bij jouw figuur?

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in