Royalty & mode is hot: lees er alles over in het boek 'De nieuwe mode van Oranje'

Door Martine Schut
Royalty & mode is hot: lees er alles over in het boek 'De nieuwe mode van Oranje'

De royals zijn tegenwoordig gekker op mode dan ooit te voren. Zo draagt Máxima graag en vaak creaties van het Belgische modehuis Natan en trekken de prinsessen ook graag outfits van de hipste designers aan. Alles over deze mode-uitspattingen van de royals kun je binnenkort lezen in het boek: De nieuwe mode van Oranje.

Dit is het vervolg op het boek Ontwerpers van Oranje uit 2008, dat ook geschreven is door Els Smit. De nieuwe mode van Oranje geeft een gedetailleerd beeld van de kleding en ontwerpers van de Nederlandse koninklijke familie in de afgelopen tien jaar.

Royalty & mode is hot: lees er alles over in het boek 'De nieuwe mode van Oranje'

Best geklede koppelEr is ruime aandacht voor koningin Máxima, maar ook alle prinsessen en prinsen komen aan bod. En ook de koning. Want ja, Willem-Alexander en Máxima zijn door het Amerikaanse magazine Vanity Fair uitgeroepen tot het best geklede stel ter wereld! Het tijdschrift was vooral onder de indruk van de blauwe jurk van Máxima met wijde mouwen van het merk Roksanda.

Een duik in de geschiedenisOok geeft in het boek een groot aantal koninklijke ontwerpers een inkijkje in hun wereld, waarin ze zelf vaak supersterren zijn. Ontwerptekeningen, niet eerder vertelde verhalen over inspiratiebronnen en foto’s uit de privéarchieven van de ontwerpers maken van dit boek een bron van nieuwe informatie. De huidige Oranje-generatie staat centraal, maar De nieuwe mode van Oranje bevat ook verwijzingen naar de kleding en de juwelen van vorige generaties, gelardeerd met onbekende of lang vergeten foto’s uit diverse (koninklijke) archieven.

Het boek De nieuwe mode van Oranje is vanaf 15 november te vinden in de boekhandel.