Brooke Shields (52) schittert in Calvin Klein-lingerie, 37 jaar na haar eerste CK-reclame

Door Kim Veldema
Brooke Shields (52) schittert in Calvin Klein-lingerie, 37 jaar na haar eerste CK-reclame

Ze ziet er net zo beeldschoon uit als die keer dat ze in 1980 provocerend meldde in haar allereerste Calvin Klein jeans-campagne: 'Jij wilt weten wat er tussen mij en mijn Calvins komt? Niets'. 

Veertien jaar was ze destijds, en al werd er ook schande van gesproken vanwege haar jonge leeftijd, in één klap was Brooke Shields wereldberoemd.

Brooke Shields als 14-jarig CK-model

Iconische CK-lingerieEn 37 jaar later ziet de Amerikaanse actrice (wie herinnert zich niet The Blue Lagoon?) annex model er nog even verleidelijk een krachtig uit in een gewaagde shoot voor Social Life Magazine. Vijftig plus niet sexy? Brooke toont het tegendeel met haar gestroomlijnde lijf en strakke buik in de inmiddels iconische CK-lingerie. 

Brooke Shields (52) schittert in Calvin Klein-lingerie, 37 jaar na haar eerste CK-reclame

Emotioneel momentBrooke zal ook weer te zien zijn in nieuwe campagnes van Calvin Klein, maar wanneer is nog onbekend. Al was ze onlangs wel aanwezig bij de CK-show. "Maar het grappige was... Na de Calvin Klein-show ben ik thuis eens door mijn kleding gegaan en bleek dat ik helemaal geen CK-broeken meer heb." En dus vroeg ze haar manager of ze een jeans toegestuurd kon krijgen. Toen deze een paar dagen later arriveerde, was het een 'emotioneel moment' voor de actrice.

Lees ook: Christie Brinkley (63!) keert met dochters terug als Sports Illustrated covermodel 

Brooke Shields (52) schittert in Calvin Klein-lingerie, 37 jaar na haar eerste CK-reclame

Spiegelbeeld, vertel eens even..."Ik zat op de vloer en wilde dat echt even alleen meemaken, het moment dat ik 'm aantrok. Geen zorgen, ik deed niet de pose die ik als veertienjarige deed, anders zou ik door mijn gezin zijn weggestuurd, haha! Maar ik keek naar mezelf in de spiegel en dacht: oké... je ziet er goed uit."

De cirkel is rondDe beauty met brains - ze heeft een diploma van de Princeton universiteit op zak - zegt dat de cirkel inmiddels rond is. "Ik heb mijn dochter Rowan ook twee paar Calvin Klein-jeans gegeven. Zij is nu ook veertien jaar, ongeveer even oud als toen ik in die campagne was te zien. Dat heb ik niet gezegd hoor, toen ik ze gaf, maar voor mij is de cirkel rond."

Modellenverbod voor de dochtersDe dochters van Brooke (zie foto onder), Rowan (14) en Grier (11) mogen overigens niet zo jong als hun moeder het modellenvak instappen. Eerst moet school worden afgemaakt, en het verbod heeft nog een reden: "We moeten niet continu worden geconfronteerd met het lichaam van 15-jarigen. Dat zijn bij wijze van spreken 'jongenslichamen', terwijl volwassen vrouwen rondingen hebben. Ik wil er niet uitzien als een jongen", aldus Brooke. "Maar ik werk er wel aan om sterker te worden." En dat zie je.

Brooke met dochters Rowan (14) en Grier (11)

Moordende businessNog een reden om haar kinderen niet te jong in reclame-campagnes te laten figureren: het is een "moordende en demoraliserende business", vindt de New Yorkse, die al op haar twaalfde begon met modellen en acteren. "Plus: ze willen dat je op stel en sprong klaarstaat, je moet onmiddellijk beschikbaar zijn voor audities en werk - maar ik wil niet dat mijn dochters hun lessen op school missen."

Brooke Shields (52) schittert in Calvin Klein-lingerie, 37 jaar na haar eerste CK-reclame

Loyaal? WelneeJuist door haar studie ging ze niet kopje onder in de modellenwereld, zegt Brooke nu. "Als ik dat intellectuele stuk niet had gekend, was ik opgeslokt door een wereld die totaal geen loyaliteit kent. Je denkt misschien dat mensen, omdat je al zo lang in die wereld meedraait, de rest van je leven loyaal zullen zijn naar jou toe, maar het tegendeel is waar." Wijze woorden.

Maar daar hebben (de kinderen van) Kate Moss en Cindy Crawford vooralsnog geen boodschap aan...

Lila Grace (14) en Kate Moss op de cover van Vogue
De dochter van ex-topmodel Cindy Crawford, Gaia Gerber (15), werkt al volop als model