Verzorgingstips en beautygeheimen van huidspecialist Dr. Doris Day

Verzorgingstips en beautygeheimen van huidspecialist Dr. Doris Day

Nouveau Magazine kreeg de kans om met deze drukke huid-expert te praten en vroeg haar naar de manieren om er op ons best uit te zien en voor onze huid te zorgen.

Dr. Doris Day is een toonaangevende dermatoloog in de cosmetische dermatologie in New York City. In haar eigen praktijk adviseert zij mensen van alle leeftijden over om er zo goed mogelijk uit te zien en zich ook zo te voelen. 

Dagelijkse huidverzorging

"Het is het beste om dagelijks huidverzorging te gebruiken vanaf je pubertijd. Hormonen beïnvloeden je huid en je in die periode kunt nog gemakkelijk wennen aan nieuwe gewoonten. Als je op deze leeftijd een dagelijks product begint te gebruiken, is de kans groot dat je huid op de best mogelijke manier ouder wordt. Wat ik zo goed vind aan Olaz-producten, is dat ze niet heel duur zijn. Ze zijn betaalbaar en daardoor toegankelijk. Zelfs op jonge leeftijd."

Het is jouw beurt

"Ouder worden is geen slechte zaak. Ouder worden, is beter worden. Als ik in de spiegel naar mezelf kijk, vind ik mezelf mooier dan tien jaar geleden. Elk decennium heeft zijn schoonheid. In veel opzichten is je huid een weerspiegeling van wat je hebt overleefd en overwonnen in de loop van de tijd. Er is succes en mislukking geweest. Geniet van die dingen. Nu je ouder bent, is het jouw beurt, het is jouw leven."

Vier ouder worden

"We leren steeds meer waarderen dat we ouder worden. We hebben zo lang met de publieke perceptie geleefd dat we er jong moeten uitzien. Jeugdigheid stond voor vruchtbaarheid en moeder zijn, was onze belangrijkste taak in het leven. Maar de 50+ vrouwen van nu zijn niet langer alleen de moeders en verzorgers. Het zijn artsen en advocaten en zakenvrouwen. We hebben echt een omslag gemaakt in onze denkwijze hierover. Gelukkig."

"Laten we de lijnen in je gezicht, die je kreeg van het lachen of van de rimpels die je hebt verdiend met studeren, waarderen. Die lijnen zijn een weerspiegeling van je doel in het leven. Dingen gebeuren met jou en met iedereen, maar sommige maken deel uit van jou, en gaan over eerdere blootstellingen. Een aantal zal je willen aanpassen en sommige zijn gewoon onderdeel van jou als mens."

Niet jonger, maar mooier

"Het is belangrijk om elegant te verouderen. Dat betekent niet dat daar dingen voor moet doen of chirurgische aanpassingen moet maken. Het betekent dat je de dingen doet om er op je best uit te zien. Het gaat er niet om dat je er jonger uitziet, maar beter en mooier."

"Ik help mensen hun schoonheid te zien en te verbeteren, niet te veranderen. Vind de beste eigenschappen in je uiterlijk en laat die er zo goed mogelijk uitzien. Zo bereik je je volledige potentieel."

"De dagelijkse huidverzorging die daarbij kan helpen, is zeer goed ontworpen en toegankelijk. Het helpt je huid om beter te verouderen en zich beter te voelen." 

"Onderzoek toont aan dat een mooie huid niet zozeer genetisch is. Natuurlijk zijn er uitzonderingen van mensen die de genen hebben waardoor ze een goede huid hebben. Maar voor de meesten van ons heeft de manier waarop we onze huid behandelen de grootste impact op hoe onze huid eruitziet."

Over de nieuwe formule van Olaz Regenerist

Ik ben zeer positief over de nieuwe combinatie in Olaz Regenerist 3-Zone Super Verstevigende Anti-Verouderingscrème. Vooral over het Amino-Peptides-complex. De 'peptide’ is effectief in het verminderen van het verschijnen van lijnen en rimpels, maar is ook zacht voor de huid. Door de toevoeging van carob seed extract geeft het hydratatie en helpt het de huid te verstevigen, wat resulteert in een jonger uitziende huid.

Verzorgingstips en beautygeheimen van huidspecialist Dr. Doris Day

Olaz Regenerist 3-Zone Super Verstevigende Anti-Verouderingscrème bevat ook hyaluronzuur. Met zijn wateraantrekkende eigenschappen, 'trekt' het water in de huid. Zo blijft je huid gehydrateerd en soepel en het werkt effectief als een barrière tegen invloeden van buitenaf.

Help je huid

Elke dag wordt onze huid geconfronteerd met vervuiling zoals uitlaatgassen van auto's en andere vormen van vervuiling in de omgeving. Een dagelijks huidverzorgingsproduct kan helpen tegen de negatieve effecten van deze blootstelling. 

Het helpt ook als je een goed reinigingsproduct gebruikt vóórdat je je huidcrème aanbrengt. Op die manier helpt je het product zo goed mogelijk te werken en helpt het product jou er zo goed mogelijk uit te zien.

Het is nooit te laat om een goede gewoonte te beginnen.

4 snelle tips van Dr. Doris

Wat zou je je jongere zelf adviseren als de beste manier om haar huid te behandelen?

Ik zou haar vertellen voorzichtig te zijn in de zon en altijd een soort huidbescherming te gebruiken als ze in het zonlicht komt. Ik had geluk, mijn vader was een dokter, dus hij zei altijd dat we uit de zon moesten blijven.

En ik zou haar vertellen om veel te slapen. Er is geen crème die de slaap vervangt.

Je huid reflecteert je gezondheid. Als je goed voor jezelf zorgt en gezond eet, zal je huid er beter uitzien. Wat je in je lichaam stopt, reflecteert op je huid.

Daarnaast zou ik haar adviseren elke dag een huidverzorgingsproduct te gebruiken. Het is beter om te voorkomen dan dat je later met de gevolgen moet leven en rigoureuzer maatregelen nodig hebt om goed uit te zien.

Nouveau in samenwerking met Olaz