Rihanna brengt parfum uit: 'Bruin is wat ik ben'

Door Ella Vermeulen
Rihanna brengt parfum uit: 'Bruin is wat ik ben'

Het is een aardse, mooie uniseks-geur geworden. 

Popster en ondernemer Rihanna is lekker bezig. Vorige week door Forbes officieel miljardair verklaart, vandaag komt haar eerste parfum binnen Fenty – haar eigen bedrijf – uit.  

Het heet simpelweg Fenty Eau de Parfum en wordt omschreven als 'een intieme uniseks geur die alles is wat je voelt, wat je bent en wat je wilt zijn.' Calm down, dear.

Rihanna brengt parfum uit: 'Bruin is wat ik ben'

Het parfum is geïnspireerd op favoriete plekken van Madonna, zoals Bridgetown, Barbados, Grasse, New York, Parijs en Los Angeles. "Het is een belevenis, het is een herinnering gevangen in een geur," zegt Rihanna. "Als je het eenmaal hebt geroken, vergeet je het nooit meer."

Fenty is een vrij aardse geur, met mandarijn, bosbes, magbolia, roos, musk en patchoeli. Rihanna werkte ervoor samen met Jacques Cavalier Belletrud, de meesterparfumeur van LVMH die in Grasse zijn eigen atelier heeft. Hij omschrijft het als "een eenvoudig samengesteld parfum met geweldige ingrediënten."

Rihanna brengt parfum uit: 'Bruin is wat ik ben'

Het parfum zit in een flesje van bruin glas in een blauwe doos. "Ik wilde een rijke kleur die alle genders representeert," zegt Rihanna. "Bruin is mijn favoriete kleur. Bruin is wie ik ben. Bruin is waar ik vandaan kom. Als ik een parfum maak dat mij vertegenwoordigt, hoort zelfs de lichaamstaal van het flesje daarbij te horen. Dus wilde ik iets bruins, maar ook iets transparants, zodat je de vloeistof kunt zien en de geur die je gaat ervaren."

Fenty Eau de Parfum kost iets meer dan 100 euro.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in