Deze 5 beauty geheimen van Hollywood-iconen maken een ware comeback

Door Kim Veldema
Deze 5 beauty geheimen van Hollywood-iconen maken een ware comeback

Deze vroegere Hollywood-trends zijn weer helemaal terug: de afgelopen seizoenen maken vloeibare eyeliner, wenkbrauwen en wimpers die gezien mogen worden, dieprode lippen en een glanzende huid een ware comeback. En wij weten wel waarom...

Alle Hollywood-iconen van weleer hadden hun eigen 'beauty-handelsmerk'. Maar een look die heel natuurlijk oogt, kan nog best lastig zijn zelf te creëren. Beauty-expert Michael Brown geeft daarom zijn beste tips, zodat we er allemaal uit kunnen zien zoals onze favoriete Hollywood-diva.

Lees ook: Dit zijn de meest gegooglede vragen (plus de antwoorden)

Net dat beetje extraGrace Kelly, Sophia Loren, Audrey Hepburn, Brigitte Bardot, Marilyn Monroe... stuk voor stuk prachtige vrouwen, die allemaal één 'extraatje' hadden waardoor ze nóg specialer werden. Hun stijlvolle uiterlijk wordt anno nu - zij het soms met een moderne twist - nog altijd gekopieerd.

Deze 5 beauty geheimen van Hollywood-iconen maken een ware comeback

GRACE KELLY

Actrice - en later prinses - Grace Kelly zag er net als alle Hollywood-beauty's zo 'gemakkelijk mooi' uit. Alsof het haar geen moeite kostte om altijd te stralen. Haar meest opvallende pluspunt: haar frisse, 'perfecte' huid.

> Make-up zou net zo natuurlijk moeten ogen. Eén fout die vrouwen vaak maken volgens Michael Brown, is dat wanneer ze eigenlijk één plekje willen camoufleren, ze meteen maar hun hele gezicht bedekken met een foundation - niet doen!

> Camoufleer zeker de plek die dat nodig heeft, maar als je huid van tevoren goed is gehydrateerd, versmelt de camouflage moeiteloos met de huid waarop het niet is aangebracht.

> Wie altijd een natuurlijk ogende, mooie huid wil hebben, kan het beste een foundation of concealer aanbrengen op probleemgebieden en deze naar buiten toe blenden met de huid daaromheen. Begin met een product met een lichte structuur, zoals een BB-crème, breng nog een laagje aan als dat nodig is.

> Grijp niet meteen naar de dikste foundation, omdat dan onnodig de natuurlijke uitstraling verloren gaat.

Brown's pro tip: Begin met het aanbrengen van de foundation in het midden van je gezicht en smeer lichtjes uit naar buiten toe. Zo voorkom je een opeenhoping van make-up aan de zijkanten van je gezicht.

Deze 5 beauty geheimen van Hollywood-iconen maken een ware comeback
SOPHIA LOREN

Sophia, de Italiaanse schone die nog altijd beroemd is om haar ogen... Die vloeibare zwarte lijn rond haar ogen geeft elke vrouw een verleidelijke femme fatale-uitstraling en is letterlijk een eyecatcher op feestjes.

Sophia heeft het geluk dat haar oogleden aan de buitenkant al vanzelf omhoog wijzen. Maar die amandelvormige kijkers kunnen we allemaal creëren - belooft Michael Brown.

> Heb je ook de vorm van Sophia's ogen, die aan het einde 'gelift' worden? Dan kun je simpelweg deze vorm met je eyeliner volgen en laat de lijn op het eind nog iets extra omhoog lopen. 

> Zorg altijd dat de eyeliner ook goed aansluit op je wimpers, zodat er geen huidkleur meer is te zien.

> Gaan jouw oogleden eerder omlaag dan omhoog? Zorg er dan voor dat je eyeliner ze lift in de richting die jij wilt en trek het streepje nog iets verder door.

> Handig om de 'richting' te bepalen: plaats een potlood tegen de buitenkant van je ooglid en laat deze lopen langs de buitenkant van je wenkbrauw. Dit geeft de perfecte hoek aan voor je eyeliner en oogschaduw. Geen enkele make-up moet je lager dan die hoek aanbrengen, anders krijg je 'hangende' oogleden.

> Breng op de onderste wimperrand een waterproof oogpotlood aan.

Brown's pro tip: Houd tijdens het aanbrengen van de make-up je ogen altijd open. Zo creëer je de perfecte lijn.

Deze 5 beauty geheimen van Hollywood-iconen maken een ware comeback
BRIGITTE BARDOT

Brigitte Bardot was beroemd om haar lokken, nude lippen en smokey eyes. En juist die oogmake-uptrend is weer helemaal terug.

De smokey eye kent veel verschillende varianten, maar nu is de minder gestylede, edgy variant weer veel te zien. En toch is die look niet zo simpel als 'gewoon even wat oogschaduw aanbrengen', "want dan heb je al snel iets weg van een wasbeertje", waarschuwt de beauty-expert. 

> Brown brengt het liefst een beetje contour aan op het ooglid voordat hij een smokey eye maakt. Een bronzer of een grijsbruine tint zijn favoriet. "Die laatste kleur, taupe, is helemaal perfect als je wat zwaardere oogleden hebt. Het lift je oog optisch en maakt je blik meer open."

> De vorm is ook belangrijk. Breng de make-up niet 'rond' aan, zoals vroeger veel werd gedaan, maar eindig (net als bij de eyeliner) omhoog in een 'vinkje'. En doe alleen make-up op het bovenste, bewegende ooglid, daarboven blijft het clean.

Brown's pro tip: "Je creëert het gemakkelijkst een smokey eye met mijn favoriet: een zacht kohl-potlood. Vervaag de lijnen subtiel met een kwastje of borsteltje." Gecombineerd met oogschaduw wordt je blik nog intenser.

Deze 5 beauty geheimen van Hollywood-iconen maken een ware comeback
MARILYN MONROE

Dat prachtige blonde haar en die perfecte rode lippen. "Wat een schoonheid was ze, en voor mij is hét beauty-kenmerk van Marilyn haar geweldige rode mond", aldus Brown.

En die opvallende rode lippen zien we nu veel op de catwalk en (daarom ook) op straat. Veel meer dan pakweg tien jaar terug. We hebben ontdekt dat zo'n knalkleur je hele look een boost geeft - in een minimale hoeveelheid tijd - en dat past perfect in ons drukke bestaan. 

> Rood kan iedereen mooi staan, als je maar de juiste (onder)toon gebruikt die matcht bij je huidkleur.

> Heb je een lichte huidkleur? Zorg dan dat je rode lippenstift met een blauwe ondertoon vermijdt, omdat deze tint voor jou té aanwezig is en je hele gezicht een roze gloed kan geven. Wil je niet! Probeer in plaats daarvan een rode tint met een oranje ondertoon als je een koele huidkleur hebt.

> Die oranje ondertoon kun je ook heel goed hebben als je een olijfkleurige huid hebt. Het creëert geen contrast, je draagt dan een warme tint op een warme huidkleur. Maar wil je wél dat contrast, ga dan zeker voor een roodvariant met een blauwe basis. Staat je prachtig!

> Heb je een donkere huid? Ook dan geldt: kijk of je een koele of warme teint hebt (check daarvoor de aders in je pols: blauwe aders wijzen op een koele ondertoon, groene op een warme). Heb je een koelere tint, kies dan voor rood met een blauwe ondertoon. Ben je 'warm bruin', dan staat oranjerood of koraalrood je geweldig. 

Brown's pro tip: Breng de lipstick deppend aan als 'vlekken' en verdeel van daaruit, met je vinger, de lipstick over je gehele mond voor het mooiste effect. Het geeft je lippen meer pigment en de kleur blijft langer zitten. 

Deze 5 beauty geheimen van Hollywood-iconen maken een ware comeback
AUDREY HEPBURN

Michael Brown: "Wat kan ik zeggen? Die wenkbrauwen!"

In alle jaren dat Brown als make-up artist werkt, zijn de 'wenkbrauwen van Audrey' het meest gehoorde beauty-verzoek.

> Dikkere wenkbrauwen zijn een aanrader; zeker naarmate we ouder worden, want ze liften je hele gezicht.

> Heb je veel ruimte tussen je wimperrand en je wenkbrauw? Mooi, want dan lijkt je blik nóg lichter als je een Audrey-wenkbrauw hebt. Je oog komt al het ware naar voren, wat heel mooi staat - helemaal op foto's.

> Je kunt tussen de wimperrand en wenkbrauw natuurlijk ook een mooie oogschaduw aanbrengen. Gebruik ook hier weer de 'potloodtruc' (zie afbeelding), zodat je weet waar de oogschaduw moet eindigen. 

Deze 5 beauty geheimen van Hollywood-iconen maken een ware comeback

Brown's pro tip: Gebruik eens een wenkbrauw-poeder om diepte te creëren, dat staat heel natuurlijk. Finishing touch: borstel met een brow brush (daar kun je zelfs nog een beetje lak in sprayen) de haartjes van je wenkbrauwen omhoog en voilà, klaar ben je.

Bron: Rescu.com.au