Aha: dít is dus de perfecte temperatuur om bij te douchen

Aha: dít is dus de perfecte temperatuur om bij te douchen

Zelfs als je van lang en heet douchen houdt, is de kans dat je het dit jaar en met deze energieprijzen ook daadwerkelijk doet klein. Mooi, want heet douchen is slecht voor je huid en je haar. Maar wat is nou eigenlijk wél optimaal, nu je je toch een nieuwe basistemperatuur moet aanmeten?

Juist in de winter is de temperatuur van je douchewater heel belangrijk voor hoe happy je huid is. En nee: je hoeft echt niet onder een ijskoude straal te gaan staan.

Aha: dít is dus de perfecte temperatuur om bij te douchen

Lauwwarm water is ideaal, daar zijn alle experts het wel over eens. Wat dat concreet betekent? Water dat iets warm aanvoelt op je huid. Liefst een graadje of 37.

Douche je warmer dan irriteert je je huid, wat kan leiden tot ontstekingen. Bovendien was je bij hoge temperaturen het natuurlijk olielaagje van je huid weg, en die is juist zo belangrijk om vocht vast te kunnen houden.

Hoe kouder het buiten is, hoe meer vocht (ook uit je huid) er verdampt. Koude wind droogt je huid nog verder uit. En hoe kouder je het krijgt, hoe groter de kans dat je onder een hete douche gaat staan.

Aha: dít is dus de perfecte temperatuur om bij te douchen

Zoals met alles is het dus een kwestie van maat houden. Al pak je liever een graadje minder dan een graadje meer mee, zeker gezien de gasprijzen.

Natuurlijk is het naast de temperatuur ook van belang wat je precies op je huid smeert als je onder de douche staat. Dringend advies: ook hier niet doorslaan. Het is niet nodig om je huid van al haar natuurlijke oliën te strippen. Een fijne gel of zeep voor de gevoelige huid is top.

Ook eenmaal uit de douche kun je je huid een handje helpen door niet ruw af te drogen en altijd een bodylotion te gebruiken. Ga ook daar voor een relatief lichte variant voor dagelijks gebruik, en smeer je droogste delen (vaak je benen) eventueel nog in met een dikkere crème.

Klinkt allemaal heel doable.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in