5 x Wat je kunt doen tegen rimpels als smeren niet meer helpt

5 x Wat je kunt doen tegen rimpels als smeren niet meer helpt

Ouder worden gaat helaas gepaard met wat rimpels hier en daar. Daar balen we als vrouw van. Nu kun je gaan smeren tot je een ons weegt, maar crèmes werken (helaas) maar tijdelijk. Wat kun je dan wél doen tegen die rimpels?

Gelukkig zijn er een aantal dingen die we kunnen doen of juist moeten laten (je moet er wat voor over hebben).

1. Water, water en nog eens water

Het is belangrijk om gehydrateerd te blijven, drink dus genoeg. Geadviseerd wordt om twee liter water per dag te drinken. 

2. Ga niet bakken

Het is niet verstandig om lang met je gezicht in de zon te zitten, ook al smeer je factor dertig of vijftig. Het kan natuurlijk wel, maar zorg dat je ook tijd onder de parasol doorbrengt. Te veel zon is namelijk funest voor je huid.

3. Goede voeding

We weten het allemaal wel, maar goede voeding is gewoon belangrijk voor een stralende huid. Vooral rood fruit en avocado's zijn goed om veel te eten. De reden? Die zitten bomvol antioxidanten en vrije vetzuren. Deze stoffen vertragen het ontstaansproces van rimpels.

4. Reinig de huid goed

Het is ontzettend belangrijk om alle make-up resten goed en grondig te reinigen. Als er namelijk nog vuiligheid opzit zal de huid eerder uitdrogen en dat veroorzaakt rimpels.

5. Facelift massage

Masseer jezelf. En dat doe je door cirkelvormige bewegingen te maken over het gezicht. Waarom dit goed is? Het stimuleert de bloedsomloop. En dat zorgt weer voor een snellere celvernieuwing.

Overigens stimuleer je met deze massage ook het aanmaak van collageen, een stof die ervoor zorgt dat rimpels opgevuld worden.

Beeld: iStock Bron: Mens en gezondheid

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in