Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

We hebben heerlijke recepten zonder vlees en zuivel voor je!

Doe je mee aan de Nationale Week, al is het maar een paar dagen? Van 7 tot en met 13 maart is het de Nationale Week zonder Vlees en Zuivel. Ter inspiratie vind je deze week op Nouveau.nl elke dag een of meerdere recepten zonder die twee ingrediënten, om aan te tonen dat je ook zo superlekker kunt...

We hebben heerlijke recepten zonder vlees en zuivel voor je!

Doe je mee aan de Nationale Week, al is het maar een paar dagen?

Van 7 tot en met 13 maart is het de Nationale Week zonder Vlees en Zuivel. Ter inspiratie vind je deze week op Nouveau.nl elke dag een of meerdere recepten zonder die twee ingrediënten, om aan te tonen dat je ook zo superlekker kunt eten.

Enorm effect

Wanneer je als volwassene deze week geen vlees en zuivel eet, bespaar je: 150 liter water, 121 kilometer autorijden, 770 gram dierenvlees en 2,4 kilo zuivel. Deze berekening gaat uit van het maximale effect bij het niet consumeren van vlees en zuivel gedurende 7 dagen*.

Wortelwraps met krokante avocado

Deze smaakvolle groente tortilla’s met krokante avocado, rode koolsalade en mais-chipotle spread zijn lekker pittig en dankzij de Wortel Tortilla Wraps krijg je ook nog eens extra groente en vezels binnen: win-win!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 potje Santa Maria Taco Sauce Mild
  • 1 limoen
  • 120 g babyspinazie
  • 100 g radijs

voor de krokante avocado

  • 3 avocado’s
  • 1 zakje Santa Maria Crispy Chicken Seasoning Mix
  • 1 verpakking Santa Maria Wortel Tortilla Wrap Medium
  • 1 el olie

voor de rode koolsalade

  • 1 limoen
  • ½ rode kool
  • ½ groene jalapeño
  • 1 tl zout
  • verse koriander

voor de mais & chipotle spread

  • 120 g mais
  • 1 el (plantaardige variatie op) boter
  • 1 el chipotle pasta
  • 1 el (vegan) mayonaise

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Snijd de avocado’s in partjes en meng in een kom met de olie en kruidenmix. Meng goed maar voorzichtig.
  3. Verdeel de avocado's over een ovenschaal, gebruik wat olie of bakpapier. Rooster de avocado gedurende ongeveer 10 minuten goudbruin.
  4. Snijd voor de rode koolsalade de rode kool in fijne reepjes met een mandoline of snijd heel dun met een mes. Meng in een kom met zout (naar smaak), limoensap, verse koriander en fijngehakte groene jalapeño’s.
  5. Maak de mais & chipotle spread. Rooster de mais in de (plantaardige variatie op) boter in een pan. Gebruik middelhoog vuur tot het mooi goudbruin is. Zet het vuur lager en voeg de chipotle pasta en de (vegan) mayonaise toe.
  6. Snijd de limoen in partjes en de radijs in reepjes. Doe de babyspinazie in een bakje.
  7. Verwarm de groente tortilla's volgens de instructies op de verpakking.
  8. Vul de groente tortilla’s met de spread, de rode koolsalade en de krokante avocado. Garneer met de radijs, babyspinazie, wat limoensap en taco saus.

Recept van Santa Maria 

Curry ramen noedelsoep

In de winter is een verwarmende soep precies wat je nodig hebt! Deze curry ramen noedelsoep is heerlijk kruidig en heeft een goede bite.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 rode paprika’s
  • 1 grote ui
  • 1 bosui
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 stukje gember van circa 1 cm
  • 1 limoen
  • 350 gram Pulled Oats® Naturel (2 verpakkingen)
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 200 gram sugarsnaps
  • 180 gram ramen noedels
  • 800 ml groentebouillon
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 el rode currypasta
  • verse koriander
  • sesamzaad

Bereidingswijze

  1. Snijd de knoflook, ui, gember en paprika in stukken.
  2. Verwijder de puntjes van de sugarsnaps en snijd de kastanjechampignons in plakjes.
  3. Verhit een soeppan op het vuur met een scheutje olie en bak hierin de knoflook, ui, gember en paprika.
  4. Voeg vervolgens de currypasta toe en bak deze even mee. Doe de groentebouillon er daarna bij en laat het geheel circa 20 minuten zachtjes koken.
  5. Kook ondertussen de sugarsnaps gaar in een klein laagje water en bereid de noedels volgens de verpakking.
  6. Kruid de Pulled Oats met peper en zout. Verhit een andere pan op het vuur met een ruime hoeveelheid olie en bak hierin de Pulled Oats totdat deze lekker krokant zijn. Voeg na 3 minuten de kastanjechampignons toe en bak mee.
  7. Doe de ingrediënten voor de soep in een blender of gebruik een staafmixer om de soep glad te maken. Voeg de kokosmelk toe en breng op smaak met peper en zout.
  8. Verdeel de soep over de kommen en schep hierop de noedels, sugarsnaps, gebakken champignons en Pulled Oats en garneer met wat verse koriander, limoen, sesamzaad en bosui.

Recept: Gold & Green

*Wanneer vlees en zuivel worden vervangen door eieren, tofu, vlees-/zuivelvervangers, noten of peulvruchten is de besparing lager.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in