• Lifestyle

Verkooptentoonstelling van M.C. Escher

Verkooptentoonstelling van M.C. Escher

Zestien van Escher's bekendste litho's, houtsnedes en tekeningen in een gelimiteerde en genummerde editie van 450 Giclée herdrukken.

In 1971 ging uitgever Andreas Landshoff

M.C. Escher
een samenwerking aan met Maurits Cornelius Escher om een replica-editie van diens houtsculptuur 'Bol met Vis' te produceren. Deze succesvolle partnerschap vond na Escher's dood een voortzetting met de M. C. Escher, verscheen in 2000 in acht verschillende landen en bereikte een oplage van meer dan 200.000 exemplaren.

In 2008, naar aanleiding van een bezoek aan meesterdrukker Bernard Ruijgrok, die net begonnen was met een digitaal drukprocédé genaamd piëzografie waarbij middels een twaalf-kleuren pigment printer een niet van het origineel te onderscheiden afbeelding wordt geproduceerd, kwam Landshoff op het idee om met deze techniek een editie van 16 facsimile prenten van Escher's bekendste werken uit te brengen.

Deze hoogwaardige herdrukken, wereldwijd gelimiteerd tot 450 genummerde exemplaren per afbeelding en voorzien van een autorisatiestempel van de M.C. Escher Stichting, zijn nu te bezichtigen en verkrijgen tijdens een verkooptentoonstelling van 6 t/m 18 september in de Pop-Up Store Berenstraat 24 te Amsterdam. Terwijl de originele destijds door Escher zelf gedrukte prenten inmiddels tussen €12.000 en €45.000 opbrengen, zijn de herdrukken tijdens de tentoonstelling verkrijgbaar voor €195 en €245.

De tentoonstelling is van 6 t/m 18 september te Berenstraat 24, De 9 Straatjes, Amsterdam. Openingstijden: ma t/m vr 11 tot 19 uur, za 10 tot 19 uur, zo 12 tot 18 uur

Bewaren