Trampolinetrend: Jump! En burn!

Trampolinetrend: Jump! En burn!

Trampoline springen is leuk voor kids, maar een fantastische work-out voor ons. En wel hierom:

Je verbrandt calorieën als een malle. Negentien minuten non-stop springen, blijkt uit onderzoek, goed te zijn voor 8,3 calorieën per minuut. Met een uurtje ga je richting 500 calorieën!

Het voelt niet als sporten. Trampoline springen is eigenlijk alleen maar heel leuk. Bevrijdend zelfs. Vermoeiend ook natuurlijk, na een uur heb je hoogstwaarschijnlijk verzuurde benen en kun je niet meer, maar vervelend is het zeker niet.

Het is goed voor je evenwicht. Door je goed te focussen op hoe je neerkomt, werk je meteen aan je evenwicht. Meteen de hoogte in is geen must (wel leuk) en vergroot kan op blessures. Góed springen is de kunst.

Springen is hot. Omdat we niet allemaal een trampoline in de achtertuin hebben staan, wordt op steeds meer sportscholen jumping fitness aangeboden.

Tijdens zo’n sessie gebruik je 400 spieren! Buik, benen, billen, alles komt aan bod. Het is dus effectiever dan bijvoorbeeld joggen, maar minder belastend voor de gewrichten.

Tip: Zorg wel voor een goede sportbeha :-) 

Bron: Women’s Health, Jumping Fitness Beeld: iStock.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.