• Reizen

7 huisjes voor de verwende vakantievierder!

7 huisjes voor de verwende vakantievierder!

Wordt het een luxe strandhuis of een design villa?

In een vakantiehuis heb je volledige vrijheid om van elkaar en van de omgeving te genieten. Een beetje (veel) luxe hoort er natuurlijk wel bij. Daarom zijn juist dit de uitgelezen locaties voor de verwende vakantievierder.

Cuber Outdoor Suite

Waar? Hoge Veluwe

Wat is het? De vrijheid van een vakantiehuisje, de luxe van een designhotel. En dat in een fonkelnieuw jasje. Een Cuber Outdoor Suite meet 42 vierkante meter en het hele interieur bestuur je zelf, met een app die de deur voor je opent (geen sleuteloverdracht!). Lichten, airco/verwarming, zonwering en zelfs tips over de omgeving: alles via de app.

7 huisjes voor de verwende vakantievierder!

Toch moeten de Cubers het vooral hebben van de prachtige omgeving, de enorme raampartijen en de fijne inrichting, voorzien van heel wat luxe.

Extra Ontbijt op bed bestellen? Kan. Op zoek naar een fietsroute? Dat regelt je digitale assistent. Hier verblijf je in luxe op een toplocatie aan de rand van het nationale park, waar je de mooiste fiets- en wandeltochten kunt maken. Ook fijne restaurants en musea (zoals Kröller-Müller Museum) liggen in de buurt. 

Huisjes aan de Amstel

Waar? Ouderkerk aan de Amstel

Wat is het? Ruim driehonderd jaar oude, rijksmonumentale huisjes. Het zijn de voormalige arbeiderswoningen van een buskruitfabriek. Ze zijn prachtig gerenoveerd en alle zeven huisjes zijn anders ingericht.

7 huisjes voor de verwende vakantievierder!

Vanuit je bad heb je uitzicht op de Amstel. Je kunt op de fiets zowel idyllische dorpjes bezoeken als naar de binnenstad van Amsterdam (30 min.). Nog leuker is het, om de buurt met een bootje te verkennen.

Extra Ouderkerk aan de Amstel is een karakteristiek dorp en vlakbij – aanrader – zit Ron Gastro Bar Indonesia. Nog dichterbij vind je de Kruidfabriek by Lute, die zit op hetzelfde terrein. Check Huisjes aan de Amstel voor meer informatie.

Largo Beach Houses Den Haag

Waar? Kijkduin, Zuid-Holland

Wat is het? Een beachhouse op het stille strand van Kijkduin. Gevoel van vrijheid gegarandeerd. Heerlijk ’s avonds op de veranda uitkijken over de zee. Voor koude avonden is er een houtkachel.

7 huisjes voor de verwende vakantievierder!

Extra Wandelen kun je in het beschermde Natuurgebied Solleveld. Solleveld is onderdeel van nationaal park Hollandse Duinen. Alleen toegang met een dagkaart. Per dag is een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Bezoek ook ‘Hemels Gewelf’, een kunstmatige duinkom, gecreëerd door de Amerikaanse kunstenaar James Turrell, die recentelijk is gerestaureerd. 

Oasis Punt West

Waar? Ouddorp, Goeree-Overflakkee

Wat is het? Een resort dat alle stylishvakjes aanvinkt. Houten designvilla’s, stijlvol interieur, regendouches. Had zo op Curaçao kunnen staan, maar verrassing: deze enorme veranda’s kijken uit op het Grevelingenmeer.

7 huisjes voor de verwende vakantievierder!

Een luxe oase op een verder redelijk sober eiland. Extra Fine dining-restaurant Brasserie Zeven, met overheerlijke sushi.

Unbound

Waar? Tuinen van West, Amsterdam

Wat is het? Mooi hippieresort aan de rand van Amsterdam, schurend tegen Halfweg aan. Verspreid over dit terrein liggen houten cabins, door gerenommeerde architecten ingericht...

7 huisjes voor de verwende vakantievierder!

(c) Eric van den Elsen

... zoals Jan van Erven Dorens (ja, de broer van). Dit is de plek waar stad, Nederlandse natuur en architectuur elkaar ontmoeten.

Extra Overal staan vuurkorven en ligt zelf te pakken stookhout. Het bijbehorende restaurant werkt met ingrediënten uit de tuin ernaast, de champagne en wijnkaart is van wereldklasse. Meer weten? Unbound Amsterdam

Puur Exloo

Waar? Hondsrug, Drenthe

Wat is het? Spiksplinternieuwe, grote villa’s met alle luxe die de moderne stadsmens nodig heeft. Duurzaam gebouwd, op het randje van het Hunzebos.

7 huisjes voor de verwende vakantievierder!

Bij het ontwerp is rekening gehouden met de groeiende trend van samengestelde families of vakantie met meer gezinnen. De tienpersoons EL (Extra Luxe) heeft bijvoorbeeld vijf slaapkamers en vier badkamers.

Extra Laat je inner Karen Blixen naar buiten komen in een toer met Eko Tours en tuf in een elektrisch karretjes (zelf sturen) milieubewust over de Hondsrug; een landschap van ruggen en dalen dat in de IJstijd is ontstaan en bezaaid is met velden, bossen en schaapskooien. Alsof je op savannetocht bent in Afrika.

Duinlodge

Waar? Vlissingen

Wat is het? Beach-style lodges gedrapeerd tegen het duin van de twee kilometer lange boulevard. Door het hout en het helmgras heb je bijna de indruk dat je zelf in de duinen zit.

7 huisjes voor de verwende vakantievierder!

Aanbieder Largo heeft ook beachhouses net over de boulevard, op het echte strand, maar de duinlodges zijn ruimer.

Extra Als het goed is, vindt dit jaar Film by the Sea weer plaats in Vlissingen: Cannes aan de Scheldemonding van 10-19 september 2021. Vanuit de duinlodge loop je er zo naartoe.

Deze reportage heeft eerder in de printeditie van Nouveau gestaan (c) DPG Media / Nouveau 2021

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in