O jee, de hik. Met deze trucs ben je er snel vanaf!

Door Martine Schut
O jee, de hik. Met deze trucs ben je er snel vanaf!

Zit je net lekker te eten of te genieten van een drankje, komt die ellendige hik opzetten. Het is een onschuldig iets, maar wel heel irritant. Gelukkig zijn er dingen die je kunt doen om er weer snel vanaf te komen. Hik!

Eet of drink je te snel? Dan is de kans groot dat die ellendige hik om de hoek komt kijken. Want de hik is niets minder dan een overprikkeling van de maag.

Proost!

Gelukkig zijn er verschillende trucs om er vanaf te komen. Maar even alvast een tip vooraf: eet niet te vaak gekruid eten en matig met alcohol, want dat zijn twee boosdoeners.

Trucs

Ok, dan nu de tips. Iedereen kent deze wel: iemand laten schrikken. Maar dat is volgens huisarts Wieger van de Kolk juist iets wat je niet moet doen.

Wat helpt dan wel echt? Allereerst kan een vol glas water drinken helpen. Maar ook - deze klinken misschien een beetje gek - aan je tong trekken, een voetmassage (da's fijn) en een ijsklontje tegen de neus aanhouden schijnen ervoor te zorgen dat de hik weggaat.

Wat doe jij tegen de hik?

Bron: Zorg.nu Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in