Het is stijlvol snacken met deze buitengewoon exclusieve tussendoortjes.
Zaterdagavond, afstandsbediening onder handbereik, zin in chips? Het kán natuurlijk een lekkere zak worden, maar ook een knapperige delicatesse van St. Eriks. Verpakt per vijf chipjes in een doosje dat zo'n 50 euro kost, wordt gedachteloos dooreten hiermee nog een hele uitdaging,
Waarom zijn deze chips zo duur? Nou, er zit bijvoorbeeld matsutake in, een van de duurste paddestoelensoorten ter wereld. Een andere smaakmaker is ook al très exclusief: truffelzeewier van de Faeröer Eilanden en een speciaal uitje uit Leksand. Gewone aardappels komen er uiteraard niet aan te pas, het ras is uitsluitend te vinden in bergdorp Ammarnäs in Zweden, ook bekend als 'de plek waar de weg eindigt'. Dat laatste is overigens niet zo, de weg gaat gewoon door, maar dan in Lapland.
Hoe zit het nu met die chips? Nou, ze worden met de hand gemaakt door chefs van het Swedish National Culinary Team, in opdracht van een kleine brouwerij in Zweden, als volmaakte snack bij hun St. Erik’s India Pale Ale. Het feit dat de volledige opbrengst naar een goed doel gaat moet de prijs rechtvaardigen. Whatever next, limited edition chips? Is St. Erik druk mee bezig. Tot die tijd zit er niets anders op dan buitengewoon mindful een Erikje oppeuzelen.
Foto's © St. Erik
Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in