Bucketlist: het droomhotel van Hollywood

Bucketlist: het droomhotel van Hollywood

Je moet er diep voor in de buidel tasten, maar dan slaap je wel omringd door Hollywoodgeschiedenis: de befaamde Bungalows van het Beverly Hills Hotel zijn sinds kort weer te boeken door iedereen die het chequeboek wil trekken.

Het beroemdste hotel van Hollywood stamt uit 1912, en is een historische plek op de beroemdste postcode ter wereld (90210 dus). Niet alleen werden de Oscars hier jarenlang gehouden, nog steeds is het plaats van handelen voor menig steroverladen feestje.

Al zijn het vooral de klinkende namen van weleer die het hotel zijn reputatie gaven. Zij boekten de zogenaamde bungalows van het hotel: hyper-private huisjes ver van nieuwsgierige andere hotelgasten. Marilyn Monroe boekte bijvoorbeeld steevast Bungalow 1 als ze zich even terug wilde trekken, Frank Sinatra sliep regelmatig in Bungalow 22 en John Lennon en Yoko Ono gaven de voorkeur aan Bungalow 10.

Bucketlist: het droomhotel van Hollywood

Elizabeth Taylor, baken van alles luxe, bracht zes van haar acht huwelijksreizen door in Bungalow 5 van het hotel. En Howard Hughes woonde af en aan dertig jaar lang in een van de bungalows. Historie alom dus.

Bucketlist: het droomhotel van Hollywood

Maar de bungalows stamden wel van 1915, en waren dus best aan wat renovatie toe. Dat is precies wat het hotel nu heeft gedaan. De bungalows zijn gemoderniseerd, en voorzien van allerlei leuke touches die doen terugdenken aan de beroemde gasten die er graag verbleven. Zo staat er in de bungalow van Sinatra nu een piano en staat de badkamer van Marilyns favoriet vol met Chanel No. 5, het geurtje dat zij altijd naar bed droeg.

Bucketlist: het droomhotel van Hollywood

Wil je er een nachtje doorbrengen, dan moet je wél even 7.000 dollar overboeken, maar dan krijg je ook héél veel lokkertjes. Van een eigen zwembad (in Bungalow 5) tot een privéchauffeur, elke dag verse bloemen en natuurlijk de ultieme star treatment (inbegrepen bij alle Bungalows).

Bucketlist: het droomhotel van Hollywood

Wij sparen nog even verder, maar eerlijk is eerlijk: een droombestemming is het.

Beeld: The Beverly Hills Hotel

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in