Kleine hapjes, maar heel veel eten bij Il Bacaro

Kleine hapjes, maar heel veel eten bij Il Bacaro

Ik kom uit een uiteten familie. Gek om te zeggen, maar wel waar. Wij spendeerden onze zomers op een zeilbootje in Friesland, waar knus een verzachtend woord voor is. Na twee keer de hele kajuit onder het pannenkoekenbeslag te krijgen gaf mijn vader het op. Een uiteten familie dus. Dit uit zich nu in veel kritiek: mijn vader vertelt hoe hij de inrichting anders zou doen, mijn moeder grapt over de serveerster haar lach en mijn broertje (zelf Chef-kok) wijst op elk minuscule fout. Behalve afgelopen dinsdag. Ter ere van letterlijk geen puntje van kritiek zetten wij restaurant Il Bacaro graag in het zonnetje.

Kleine hapjes, maar heel veel eten bij Il Bacaro

Tapas Italia Grenzend aan het Vrijthof (en daarmee ook het Museum aan het Vrijthof waar de Mart Visser expositie plaatsvind) is Il Bacaro een echte Italiaanse bar e cucina, bar en restaurant. Het unieke concept van Il Bacaro komt uit Venetië. Wat weinig mensen weten is dat Venetië ook ‘tapas’ kent: cicchetti, kleine hapjes, die met de volle smaken van Italië in een Bacaro, wijnbar, gepresenteerd worden. Deze traditie komt vanuit Venetië zo naar DownUnder Maastricht.

De naam Bacaro dragen zij niet zomaar. Met meer dan 80 wijnen is het misschien lastig om een keuze maken. Schroom dan niet om advies te vragen: iedereen die werkt bij Il Bacaro kent de kaart van binnen en buiten. De huiskamersfeer is super, de akoestiek geweldig en de inrichting heeft prachtige nostalgische accenten van de jaren ’50. Dus relax na een winkel- en museumdagje in Limburg met de vele kleine gerechtjes en bijpassende wijnen!

Kleine hapjes, maar heel veel eten bij Il Bacaro

In één woordOndanks het vele aanbod wist eigenaar Richard zijn restaurant in één woord te omschrijven: simpel. Met zo min mogelijk poespas komen de pure smaken van Italië naar voren.

Openingstijden: Elke dag keuken geopend van 12.00 uur tot 22.00 uur. Reserveren is mogelijk via de website of telefonisch.