• Lifestyle

Kleindochter John F. Kennedy trouwt met jeugdliefde

Door Kim Veldema
Kleindochter John F. Kennedy trouwt met jeugdliefde

Tatiana Schlossberg, de dochter van Caroline Kennedy en kleindochter van de vroegere Amerikaanse president John F. Kennedy en zijn Jackie, is afgelopen weekend getrouwd met haar jeugdliefde George Moran.

Dat deed het verliefde stel op Martha's Vineyard, een eiland bij de VS, ten zuiden van Cape Cod. De ceremonie vond plaats op 9 september in het familiehuis van de bruid, zo meldt een aankondiging in de New York Times. 

Eerste foto's van de grote dagEr is nog niet veel bekendgemaakt over de trouwplechtigheid, behalve dat de voormalige gouverneur van Massachusetts, Deval L. Patrick, het huwelijk voltrok. Maar het verliefde stel gunt ons wél een paar eerste foto's van hun grote dag, gemaakt door fotografe Elizabeth Cecil.

Lees ook: Caroline Kennedy: 'Ik mis mijn vader nog elke dag van mijn leven'

StudieliefdesSchlossberg en Moran ontmoetten elkaar toen ze allebei studeerden aan de Yale-universiteit, een van de hoogst aangeschreven particuliere universiteiten van de Verenigde Staten. Zij is journaliste, die tot voor kort schreef over de klimaatverandering voor de Times, de bruidegom studeert geneeskunde aan de Columbia-universiteit in New York.

Kleindochter John F. Kennedy trouwt met jeugdliefde

TragediesDe Kennedy's hebben overigens niet alleen gelukkige herinneringen aan Martha's Vineyard. In 1969 kreeg senator Edward Kennedy er een auto-ongeluk, waarbij zijn campagne-medewerkster Mary-Jo Kopechne omkwam. En in 1999 verongelukte John F. Kennedy Jr., de zoon van John F. Kennedy, met zijn privé-vliegtuig tijdens de voorbereiding voor een tussenlanding op Martha's Vineyard, in slecht weer. Ook zijn vrouw Carolyn Bessette en haar zus Lauren Bessette kwamen hierbij om het leven.