• Lifestyle

Kijk je 's avond graag naar de hemel?

Kijk je 's avond graag naar de hemel?

13 volle manen, 2 supermanen én een Blauwe Maan!

Voor wie graag naar de sterren kijkt, wordt 2020 een mooi jaar. De maan zal enorm lijken in het voorjaar, als op 9 maart en 7 april een supermaan te zien zal zijn. Die van april is het meest XXL omdat de maan dan het dichtst bij de aarde staat. Mag je graag foto's maken, dan is 7 april een aanrader om 's avonds naar buiten te gaan voor buitengewone plaatjes.

Kijk je 's avond graag naar de hemel?

Het hoogtepunt op maangebied komt in oktober, de enige maand in 2020 die twee volle manen telt, wat van de tweede een Blauwe Maan maakt. Wat het nog specialer maakt, is dat die tweede op Halloween valt en dat komt pas weer voor op 31 oktober 2039.

Kijk je 's avond graag naar de hemel?

Voor wie in wicca gelooft: dit wordt gezien als een kantelpunt. Een gewone volle maan versterkt al vrouwelijke kracht en intuïtie, een volle blauwe maan verdubbelt het effect. Vandaar dat er in deze kringen met betrekking tot deze datum wordt gespeculeerd over een 'coupe der vrouwen'. Die is al een paar jaar in aanloop, na 31 oktober zou gelijke behandeling, gelijke samenstelling van teams en gelijke betaling, gelijke rechten én gelijke plichten in hoog tempo gemeengoed worden. We gaan het meemaken!  

Foto's (c) iStock  

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in