Insidertip: 3 geheime groene oases in Parijs

Insidertip: 3 geheime groene oases in Parijs

In de zomer willen we allemaal naar Parijs waar we maar niet op uitgekeken raken. Als je denkt dat je de stad al kent… met deze insidertips beleef je Paris als een Parisienne. 

Pierre Leonforte(58) is journalist voor een aantal bekende tijdschriften, schrijver en samensteller van de Louis Vuitton-reisgidsen. Hij pendelt tussen Milaan, Corsica en Parijs, maar zijn hart ligt in de lichtstad.

Zijn favoriete, geheime groene oase van rust:

‘De Japanse tuin aan de voet van het UNESCO-gebouw, gecreëerd door de beeldhouwer Isamu Noguchi in 1958. Behalve bamboe, magnolia en azalea’s staan er heel mooie beelden. Het is een prachtige plek om rustig te wandelen.’

www.mag.plantes-et-jardins.com

Coralie Gégu (31) is een rasechte Parisienne en verzorgt de pr voor grote namen als schoenontwerper Gianvito Rossi. Ze heeft een eigen pr-bureau, COMO.

Als zij zich even wil ontspannen in Parijs gaat ze naar:

‘De Japanse tuin van de Boeddha-galerij van het Guimet Museum is prachtig.

Hij is 450 vierkante meter groot, met gigantische bamboeplanten, decoratieve stapstenen, riviertjes en houten bruggetjes. In het paviljoen wordt thee geserveerd volgens de regels van de Japanse theeceremonie.’

www.guimet.fr

Pascale Abécassis (50) kent haar stad vanbinnen en vanbuiten. Als organisator werkte ze onder meer bij Guetta Events, voor dj David Guetta en zijn vrouw. Ze componeert, speelt piano en verzorgt nu alle activiteiten voor het Philippe Starck-restaurant Ma Cocotte.

Haar verborgen groentip in Parijs:

‘De tuin van het Musée de la Vie Romantique: een oase van rust.

Insidertip: 3 geheime groene oases in Parijs

Nog een grote verrassing is Le Jardin Saint-Giles-Grand-Veneur, op 200 meter van de Place des Vosges, verborgen achter een herenhuis. Je zit daar zo heerlijk, op een bankje tussen de rozen.’

Meer dan 30 tips van insiders voor Parijs

We vroegen deze Parijzenaars natuurlijk niet alleen naar hun verborgen groen tip. Ook hun meest romantische en historische plakken, favoriete restaurants, onderschatte musea en architectuurparels komen aan bod.

Insidertip: 3 geheime groene oases in Parijs

Ga je binnenkort naar Parijs, zorg dan dat de nieuwste Nouveau met meer dan 40 tips van deze insiders in je tas zit. Nu in de winkel!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.