• Hotspots

'Taste of Ireland' pop-up in Amsterdam

'Taste of Ireland' pop-up in Amsterdam

Wát een leuke manier om de Ierse keuken te leren kennen.

Op 6 februari organiseert BAUT Amsterdam in samenwerking met Ierland Toerisme een eenmalig foodevent en pop-up restaurant ‘Taste of Ireland’. In dit pop-up restaurant kunnen foodlovers de Ierse keuken op een bijzondere manier leren kennen en ontdekken.

'Taste of Ireland' pop-up in Amsterdam

Speciaal voor dit evenement stelt Ahmet Dede (Ierse sterrenchef van Mews Restaurant in Baltimore, dit is een van zijn gerechten), met Yvette van Boven, Nederlandse tv-kok en schrijfster over de Ierse keuken, een bijzonder menu samen met hun Ierse favorieten.

'Taste of Ireland' pop-up in Amsterdam
Veelzijdig Ierland heeft zowel landschappelijk, cultureel als culinair veel te bieden. Zo heeft Ierland de langste toeristische kustroute ter wereld, de Wild Atlantic Way, een reis langs hoge kliffen, ruige rotsen en levendige dorpen en stadjes. En mooie streekproducten om mee te koken, dus.
'Taste of Ireland' pop-up in Amsterdam

Het pop-up restaurant is de kick-off van het themajaar 'Taste the Island 2020' en biedt een unieke kans om liefhebbers kennis te laten maken met de Ierse keuken.

Ahmet Dede, geboren in Turkije, is een sterrenchef uit Ierland die in verschillende landen zijn kookkunsten heeft verfijnd. Zo heeft hij in Amsterdam gewerkt bij &Moshik, dat sinds 2013 twee Michelinsterren bezit. Daarnaast werkte Ahmet in Zwolle samen met drie Michelinsterrenchef Jonnie Boer in restaurant De Librije. Op dit moment kookt hij de sterren van de hemel als chefkok bij Mews in Baltimore, Ierland. Voor deze avond vliegt Ahmet over naar Amsterdam om de gasten op een onvergetelijke avond te trakteren.Taste of Ireland heeft plaats bij BAUT in de historische Magdalenakapel in de Spaarndammerstraat 460C, Amsterdam. De avond wordt een bijzondere mix van food, drinks en art in Ierse stijl.

Foto's (c) Taste of Ireland, Mews Baltimore

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in