Slapen in Paleis Soestdijk is binnenkort mogelijk

Door Martine Schut
Slapen in Paleis Soestdijk is binnenkort mogelijk

Een nieuwe toekomst voor Paleis Soestdijk: het voormalige woonhuis van prinses Juliana en prins Bernhard in Baarn zal deels een hotel worden. 

Binnenkort kun je daar een koninklijk nachtje slapen dus. Het hotel zal op de bovenste verdieping van Soestdijk worden ingericht met veertien slaapkamers. Het zal een peperdure opknapbeurt worden: bijna alle kamers zijn gedateerd, er is achterstallig onderhoud (niet overal is centrale verwarming) en de koninklijke pot is uiteraard ook aan vernieuwing toe. Nieuwe eigenaar Made by Holland betaalde voor het optrekje 1,7 miljoen euro aan de staat.

TentoonstellingenVerder is er in Soestdijk straks ruimte voor tentoonstellingen, waarin te zien is wat Nederland te bieden heeft op het gebied van architectuur, agricultuur, milieu, voedsel en water. Het paleis en de tuinen veranderen niet, maar elders op het landgoed moet ruimte zijn voor evenementen, horeca en hotels. Verder wordt een groot deel van het nu nog afgesloten bosgebied voor iedereen toegankelijk.

 

#paleissoestdijk #gorg #interior #gold #red

Een bericht gedeeld door Iris Jongstra (@irisjongstra) op

Prins BernhardPaleis Soestdijk staat leeg sinds de dood van zijn laatste bewoner prins Bernhard in 2004, die het in 1937 met prinses Juliana had betrokken. Na dik drie eeuwen verloor Paleis Soestdijk met Bernhard zijn functie als jachthuis, zomerverblijf en woon- en werkpaleis van de Oranjes. Voor de prinsessen Beatrix, Irene, Margriet en Christina is het hun ouderlijk huis, al was het daar zoals bekend niet altijd pais en vree.