• Hotspots

La Vida Lisboa! Dít zijn de hotspots van Lissabon

Door Gina Pesulima
La Vida Lisboa! Dít zijn de hotspots van Lissabon

Verscholen dakterrassen, hippe winkels en chique restaurants: Lissabon’ heeft hét.  En niet te vergeten: de heuvelachtige setting, authentieke straten en ocean breezeWhat’s not to love

Ontdek het Zuid-Amerika van Europa… 

1. Valverde Hotel 

Er is kleur, er is smaak, er is volop kunst: zó zien we het graag! En dat aan de statigste Avenida van Lissabon. En in het hart van het centrum! Het hotel heeft iets weg van een filmset met het zwembad als paradepaard. Bonus? Het personeel is vriendelijk en het ontbijt (op bed) is goddelijk. 

La Vida Lisboa! Dít zijn de hotspots van Lissabon

2. The Wine Celler

Wine o'clock? Dit is jouw go to! Verwacht meer dan tweehonderd wijnen die per glas te bestellen zijn en waar heerlijke Portugese petiscos (tapas) naast geserveerd worden. Als je geluk hebt, dan is er live-muziek (fado!) en scoor je een date, het stikt er van leuk volk. What happens in The Wine Celler, stays in Lissabon

3. The Decadente

Zin in een easy laidback dinner? Op naar The Decadente! Restaurant slash bar met een boho-chique decor waar authentieke Portugese gerechten de menukaart sieren. Wie weet vertonen ze een toffe cultfilm of is er een tuinfeestje.

La Vida Lisboa! Dít zijn de hotspots van Lissabon

4. Cantinho do Avillez

Wij hebben Ron Blauw (in Amsterdam), Portugal (Lissabon) heeft José Avillez: dé chefkok in town. Avillez is een druk mannetje, zijn bekendste restaurant Belcanto heeft al twee Michelin sterren. Maar dat is niet zijn enige restaurant, Mini Bar, Pizzaria Lisboa, Cafe Lisboa en Cantinho do Avillez zijn de anderen. Als je het ons vraagt is Cantinho do Avillez de beste keus. Drie woorden: Portugese culinaire hoogstandjes! 

5. PARK Bar

Lissabon = dakterrassen. Onze favoriet? PARK, boven op een parkeergarage. Zorg dat je er aan het eind van de middag een zitzak scoort, voordat de dj zijn plaats achter de draaitafel inneemt en het volstroomt met hip Lissabon. Ga niet weg voor de zon is gezakt, bestel een G&T, beter wordt het niet, wedden?

La Vida Lisboa! Dít zijn de hotspots van Lissabon

6. MAAT, Museum of Art, Architecture and Technology 

Een stedentrip is niet compleet zonder een bezoek aan het museum. MAAT is een architectonisch hoogstandje aan het water in de wijk Belém (ga daar ook heen voor de welbekende Pastéis de Bélem), onder directie van de voormalige curator van het MoMa in New York. Dan weet je dat je goed zit!

7. LX Factory

Westergasfabriek meets NDSM-werf maar dan in Lissabon. Het artistieke suburbje is sinds de opening een smeltkroes van kunst, architectuur, muziek en street food. Slenteren en kunst kijken is het credo! 

La Vida Lisboa! Dít zijn de hotspots van Lissabon

8. Lost In  

Bali en India tegelijkertijd! Dit terras tussen de heuvels met invloeden is een feestje. Muurschilderingen, kamerschermen met oosterse print, leuke mensen, bijpassende loungemuziek én - het allerbelangrijkst - een stunning view over de stad. Wat wil je nog meer? Een drankje?! 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Beeld: Gina Pesulima | Instagram