• Lifestyle

Hier wil je heen: Bar Bitterbal (de naam zegt genoeg!)

Hier wil je heen: Bar Bitterbal (de naam zegt genoeg!)

I think I’ve died and gone to heaven. Dat was onze gedachte bij het betreden van de fonkelnieuwe Bar Bitterbal in de Amsterdamse Utrechtsestraat. Een bar helemaal bedacht rondom onze favoriete guilty pleasure.

Met niche-restaurants als The Avocado Show en Soup en zo, was het en kwestie van tijd voordat Neerlands’ bekendste frituursnack op het voetstuk gehesen werd, als je het ons vraagt.

De keuze is reuze

Natúúrlijk vind je er de kalfsbitterbal en rund van het beste soort, maar de menukaart grossiert verder in luxe varianten als pekingeend, kreeft en vega-versies met vier kazen & tomaat, zwarte truffel en de onvolprezen rode bietenbal. Maar liefst 22 verschillende, gefrituurde eenhaps - nou vooruit - tweehaps-snacks.

Hier wil je heen: Bar Bitterbal (de naam zegt genoeg!)

Wij gingen voor een ‘combinatieplatter’ zodat we niet te veel hoeven te kiezen.

Dit alles omlijst door een prima drankkaart met plaatselijke bierbrouwsels en fijne Gin & Tonics. Wij blijven gaan totdat we ze allemaal geproefd hebben! Let’s have a ball!

Adres: Utrechtsestraat 18, Amsterdam. www.barbitterbal.nl

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in