EDUARD PLANTING GALLERY: MARILYN MONROE

EDUARD PLANTING GALLERY: MARILYN MONROE
Marilyn Monroe

Eduard Planting Gallery: Marilyn Monroe

Marilyn Monroe: The Woman who made Love to the Camera' by Douglas Kirkland & Milton Greene 

Twee legendarische fotografen en één onderwerp: Marilyn Monroe. De Amerikaanse actrice en zangeres werd in de jaren vijftig als sekssymbool een icoon. En nog altijd is ze immens populair. Eduard Planting Gallery in Amsterdam presenteert van 9 januari tot en met 5 maart 2016 een expositie met unieke foto’s van Milton Greene en Douglas Kirkland.

De in New York geboren Milton Greene (1922-1985) behoorde jarenlang tot de internationale top van mode en celebrity fotografen. Al op 23-jarige leeftijd stond hij bekend als de 'Color Photography’s Wonder Boy'. Zijn foto’s werden gepubliceerd in bladen als Life, Look, Harper’s Bazaar en Vogue. Greene’s meest bekende werk is met Marilyn Monroe. Vanaf 1953 maakte hij meer dan 5.000 foto’s van haar.

Douglas Kirkland (Toronto, 1934) werkte in de jaren zestig en zeventig als fotojournalist bij Look Magazine en later Life Magazine. Hij stond op de set van meer dan 100 films. Ook geniet hij wereldwijd bekendheid als mode- en portretfotograaf. Zo stonden Coco Chanel, Marlene Dietrich, Charlie Chaplin, Andy Warhol en Angelina Jolie voor zijn camera. In 1961 maakte hij de beroemde, intieme serie ‘An Evening with Marilyn Monroe’. Een selectie is in de galerie te zien.

Wanneer:

Van 9 januari t/m 5 maart 2016

Openingstijden:

De galerie is geopend van woensdag t/m zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur.

Adres:

Eduard Planting Gallery | Fine Art PhotographsEerste Bloemdwarsstraat 2AmsterdamT: 020 320 67 05

Website:

http://www.eduardplanting.com