Dit mag geen liefhebber missen: Rotterdamse Kunsthal houdt bijzondere Prince-tentoonstelling

Dit mag geen liefhebber missen: Rotterdamse Kunsthal houdt bijzondere Prince-tentoonstelling

De Kunsthal in Rotterdam houdt vanaf 13 mei een tentoonstelling over de adoratie van de vorig jaar overleden Prince: Prince LOVE LIVE. De expositie gaat over herinneringen aan zijn concerten en omvat meer dan 230 objecten en memorabilia, van concertkaartjes tot verzamelobjecten.

Lees ookVideo: een ode aan de mensen die ons in 2016 zijn ontvallen

Bekende bezoekerPrince was diverse keren in Rotterdam. Zo stond hij in Ahoy (1986), in de Kuip (1988) en ook in deze eeuw was hij er op North Sea Jazz. Posters, foto’s en merchandise van deze evenementen worden gekoesterd.

Video"Bijna alle objecten in de tentoonstelling zijn afkomstig uit de verzamelingen van zijn meest trouwe fans", aldus de Kunsthal. Fans komen op video aan het woord, net als mensen die met Prince samenwerkten, onder wie Lois Lane.

Niks 'paars', dusDe tentoonstelling wordt afgetrapt met een 'LOVE Prince Day' op die 13de mei. Er zijn dan onder meer 'Special Prince Tours'. Er geldt wel een dresscode: 'Peach or Black'.

Tragisch ongelukDe Amerikaanse sterartiest overleed op 21 april 2016 door een per ongeluk genomen overdosis van de zware pijnstiller fentanyl. Prince werd dood aangetroffen in de lift in zijn huis.