OG3NE na weergaloos optreden naar de finale van het Songfestival!

OG3NE na weergaloos optreden naar de finale van het Songfestival!

Nagelbijtend zaten de meiden van OG3NE gisteravond in het artiestenvak in Kiev. De presentatoren maakten het extra spannend voor de Nederlandse inzending van het Eurovisie Songfestival: de zussen hoorden als één na laatste dat ze zich geplaatst hebben voor de finale, waarin ze morgen als zesde zullen strijden om de eerste plek.

Lees ookWauw: OG3NE laat songfestivalnummer voor het eerst horen

PowertrioDe plaatsing van OG3NE voor de finale is meer dan terecht, want Lisa, Amy en Shelley deden het waanzinnig gisteravond. Ze zongen hun Lights & Shadows, een eerbetoon aan hun ongeneeslijk zieke moeder, zelfverzekerd en krachtig, en maakten geen enkele uitglijder. 

ConcurrentenTijdens de tweede halve finale plaatsten zich tien landen, waaronder Nederland, voor de finale. Afgelopen dinsdag deden tien andere landen dat al. Daar komen in de finale de vijf 'grote landen', Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en Groot-Brittannië en het gastland Oekraïne nog bij.

Het rijtje afIsraël begint zaterdag in de finale. Voor Nederland staat Armenië als vijfde op het podium en na het optreden van OG3NE is het de beurt aan Moldavië. De show wordt afgesloten door Frankrijk.

Het wordt wel weer eens tijd...De afgelopen jaren deed Nederland het behoorlijk goed op het Europese liedjesfestijn. Na jarenlange afwezigheid in de finales gooiden we met Anouk, The Common Linnets en Douwe Bob hoge ogen. Nederland won het Songfestival echter voor het laatst in 1975, dankzij Teach In met het nummer Ding a Dong. Zou OG3NE ons morgen, 42 jaar later, opnieuw de winst kunnen bezorgen?

Bekijk het geweldige optreden van OG3NE terug in onderstaande video:

Beeld: Hollandse Hoogte.