Livestream ballet ‘We Haven’t Said Enough’

Livestream ballet ‘We Haven’t Said Enough’

NDT 2 danst werk van Johan Inger en Marco Goecke.

Voor de liefhebbers van moderne dans: dinsdag 20, woensdag 21 en donderdag 22 april om 20.00 uur presenteert NDT 2 We Haven’t Said Enough.

Livestream ballet ‘We Haven’t Said Enough’

De livestreams bestaan uit Impasse van Johan Inger en The Big Crying van Marco Goecke. De voorstellingen vanuit het Haagse Zuiderstrandtheater zijn exclusief te volgen op ndt.nl. De ticketprijs is vijftien euro.

Groepsdruk en individualiteit  

Stilstand is een belangrijk thema van Impasse. Choreograaf Johan Inger laat zien hoe groepsdruk individuele ontwikkeling in de weg staat. De uitwerking van dit idee is echter verre van afstandelijk. Vloeibare bewegingen en aanstekelijk ritmes bij de jonge dansers van NDT 2 zorgen niet alleen voor momenten van isolatie, maar ook voor komische opluchting.

IMPASSE ging maart 2020 in première, kort voordat alle theaters vanwege de coronamaatregelen hun deuren moesten sluiten en de tournee werd afgelast. Veel mensen moesten daardoor dit ballet missen. Nu krijg je bij de livestreams van We Haven’t Said Enough de kans dit pakkende, energieke werk alsnog te zien.

Afscheid en levensdrift

The Big Crying is misschien wel het meest persoonlijke werk van choreograaf Marco Goecke. Hij begon eraan in de herfst van 2020, kort na de dood van zijn vader. Een stuk over afscheid, over lichamen als haperende motoren en kostuums als de gordijnen van een lijkwagen. Tegelijk vieren de negentien dansers, bij alle vergankelijkheid, vurig levensdrift en de vreugde van het leven.

Livestream ballet ‘We Haven’t Said Enough’

The Big Crying had 18 maart jl zijn wereldpremière als livestream. De reacties van pers en publiek waren overweldigend. Zo gaf de Volkskrant vijf sterren: “Prachtig hoe Goecke een onpeilbare emotie van verse rouw versus onhandig medeleven vangt… Je kunt ook gewoon genieten van dit spervuur aan verkrampte, hoekige, roffelende bewegingsexplosies.” Nu krijgt iedereen – op veler verzoek – wederom of alsnog de kans te genieten van dit overweldigende, emotionele werk.

Foto's © Jan-Joris Bos en Rahi Rezvani, NDT2

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in