Kijktip: Madame Claude en de geheimen van Parijs

Kijktip: Madame Claude en de geheimen van Parijs

Het bizarre leven van een beruchte bordeelhoudster.

"Er zijn twee dingen waar mensen altijd voor willen betalen: eten en seks. Ik kan niet koken." Was getekend: Fernande Gruet, beter bekend als Madame Claude. Over deze spannende vrouw gaat vandaag een nieuwe film in première op Netflix,

Op haar 60ste zette Madame Claude (gespeeld door Karole Rocher) een exclusief bordeel op met elite callgirls. Het stond in een van de betere wijken van Parijs.

Kijktip: Madame Claude en de geheimen van Parijs

Ze ontving er in de jaren zestig en zeventig naar eigen zeggen belangrijke politici, Hollywoodsterren, grootindustriëlen, presidenten (Grudet meldt zelfs John F. Kennedy over de vloer te hebben gehad) en maffiabazen. Het maakte haar berucht en machtig, maar bracht haar ook in gevaar.

Madame Claude komt zo in beeld bij de politie, die haar strikt als informant. Maar de ondergang van haar imperium ligt desondanks in het verschiet. Kan de onconventionele knokker zichzelf redden?

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in