• Cultuur

Art Rotterdam 2021: binnen én buiten

Art Rotterdam 2021: binnen én buiten

Must voor kunst-, design- en architectuurliefhebbers

De tweeëntwintigste editie van Art Rotterdam, wederom in de Van Nelle Fabriek, vindt plaats in hartje zomer, van donderdag 1 tot en met zondag 4 juli 2021. Dit jaar valt er rondom het gebouw, in de buitenlucht, extra veel te beleven.

Naast grootschalige werken en installaties, vaak speciaal voor deze gelegenheid ontworpen, bevinden zich op het buitenterrein ook meerdere foodtrucks met drinks & bites. Binnen, op een vloeroppervlak van meer dan 10.000 m2, tonen ruim 100 galeries het werk van aanstormend en gevestigd talent.

Directeur Art Rotterdam Fons Hof: "We kijken er enorm naar uit om alle deelnemers en bezoekers te mogen verwelkomen op deze unieke zomereditie van Art Rotterdam. Op het online platform van Art Rotterdam GalleryViewer.com wordt de online catalogus gepresenteerd. Hier kunnen bezoekers zich voorafgaand aan de beurs oriënteren op de getoonde kunstwerken, inclusief prijsrange."

Art Rotterdam 2021: binnen én buiten

Rotterdam 2021 heeft een zomers karakter; op het buitenterrein presenteren toonaangevende galeries en projectspaces een record aantal imposante buitenwerken.

Art Rotterdam 2021: binnen én buiten

Trendbeheer verwelkomt de bezoeker met een site specific gevelkunstwerk van Marcha van den Hurk: uit de ramen van de Van Nellefabriek hangen lange, door de wind bewogen vlaggen met teksten van gedetineerden uit de tegenover gelegen Penitentiaire Inrichting De Schie. Op de vlaggen staan onder meer quotes, leuzen, wensen en berichten aan dierbaren. Als het windstil is, zijn de teksten op de doeken leesbaar. Als het waait, zwaaien de vlaggen als het ware terug naar de penitentiaire inrichting aan de overkant.

Art Rotterdam 2021: binnen én buiten

Verder wordt op Art Rotterdam voor de vijfde keer de NN Art Award uitgereikt, een stimuleringsprijs voor talentvolle kunstenaars met een afgeronde kunstopleiding in Nederland.

Nieuw is de uitreiking van de NN Art publieksprijs . Voor het eerst kan het publiek zijn stem uitbrengen. De publieksfavoriet ontvangt een geldprijs van € 5.000. Stemmen voor de NN Art Publiekprijs kan vanaf half juni via NN Group. Voor het hele programma kun je terecht op Rotterdam Art Week.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in