5 thrillers voor in de krokusvakantie

5 thrillers voor in de krokusvakantie

IJzig, koud en bloedstollend, met deze vijf Noordelijke thrillers kom je de februari-vakantie wel door.

  1. Perfecte Stilte/Dood/Resten/Prooi - Helen Fields Voor wie deze reeks rond een politieduo uit Edinburgh nog niet kende, gaat er een nagelbijtende wereld open. Presentator Rik van de Westelaken is ook fan van deze Schotse reeks. (Ambo/Anthos
  2. Oktober - Søren Sveistrup In de ban van het gillend enge Kastanjemanden op Netflix? Deze roman lag er aan ten grondslag, het woord pageturner kwam nog nooit zo tot zijn recht bij dit meeslepende verhaal over schijnbaar ‘achteloze’ moorden rond Kopenhagen. (AW Bruna)
  3. Dertig Dagen Duisternis - Jenny Lund Madsen Tophit uit Denemarken, schrijfster Jenny schreef eerder mee aan de bejubelde tv-serie Follow the Money (Ambo/Anthos)
  4. Stilte - Yrsa Sigurdardottir In een land waar nauwelijks geweldsmoorden plaatsvinden – IJsland – weet de ongekroonde thrillerkoningin van Reijkjavik, Yrsa, elke keer een nieuwe dimensie aan gruwelijkheid te geven. Dit is deel 6 uit de Huldar/Freya reeks (Cargo)
  5. Waanzin aan het eind van de aarde - Julian Sancton Een maritieme thriller en gothic novel ineen, en een van de beste boeken die hoofdredacteur Claudia afgelopen jaar las. Het waargebeurde verhaal van een Antartica-expeditie (oké, niet het Noorden, maar nóg ijzingwekkender). Rattenplaag, scheurbuik, muiterij, en ondertussen 40 graden onder nul. Komt de bemanning van het negentiende eeuwse schip de Belgica ooit weg uit de vastgevroren Zuidpool? Tevens een filosofische les in human behavior en leiderschap. (Hollands Diep).

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in