Claudia: ‘Wat een culinair topweekend'

Claudia: ‘Wat een culinair topweekend'

Als hoofdredacteur is Claudia Straatmans altijd op zoek naar bijzondere bestemmingen. Plekken om bij te komen, culinair te genieten én goede wijnen te drinken. Haar nieuwste favoriet: Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag.

Claudia: “Mijn man komt uit Friesland; mede daarom heb ik een enorm zwak voor de Friese cultuur. Daarbij ben ik gek op wandelen, bossen en lekker eten, dus toen ik hoorde over De Heeren van Harinxma – een met een Michelinster bekroond restaurant in de bossen – veerde ik meteen op. Daar moest ik heen!”

Mee naar de keuken“Aangekomen bij het mooie statige landgoed was de rode loper al uitgerold op het bordes voor de ingang. Het wellnesscentrum met binnenzwembad trekt mijn aandacht, maar eerst lonkt het grote culinaire avontuur. Patron-cuisinier Marc van Gulick belooft een totaalervaring. En hij heeft gelijk: wat een explosie van smaken. Na de amuses volgt een voorgerecht met gepekelde beekforel, zeewier en Groningse mozzarella. Sommelier Almar Wessels kiest er een perfecte Verdejo bij, die goed op kan tegen het fris van de tomatenbouillon. Net voor de tweede gang wacht ons een verrassing: we mogen mee naar de keuken. Daar aan de chef’s table – in de open keuken – zie je chef Arjan Bisschop en zijn keukenbrigade met gerechten toveren. Een prachtig gezicht. Bij de makreelfilet met jonge bloemkool krijg ik een chardonnay. Even trek ik een raar gezicht, ben namelijk een grote riesling-freak, maar Almar schenkt zo’n knisperende, complementaire char, dat ik overstag ga.”

Compleet genieten“Het wordt een viergangendiner, met dito glazen wijn. Gelukkig blijven we slapen. In de Fryske kamer, met Friese doorlopers aan de muur. Het feest gaat ook de volgende ochtend nog even door, met een glas Moët & Chandon aan het ontbijt. We hebben nog een uur voordat we moeten uitchecken – dus hop, op naar de boerderij van Rutger Hauer (die in de buurt woont). Wat een topweekend.”

5x doen in Friesland* Shoppen in Leeuwarden* Bezoek de bruisende watersportstad Sneek* Moderne en hedendaagse kunst bekijken in Museum Belvédère * Maak een wandeling door het Nationale Park Lauwersmeer * Doe mee met de Elfstedenfietsroute 

Genieten op sterrenniveauVerwen je smaakpapillen in een van de sterrenrestaurants en ervaar het comfort en de luxe van een prachtige accommodatie in de buurt. Het ideale weekendje weg voor culinaire liefhebbers boek je bij Kras. Gaan? Reserveer het Nouveau-arrangement via deze website (al vanaf € 135 p.p.) t/m 31 januari 2018. Het arrangement bestaat uit:

Inclusief- 1x overnachting met ontbijt in landgoed Lauswolt- 1x 4-gangendiner (excl. dranken) in het met een Michelinster bekroonde restaurant De Heeren van Harinxma- Koffie of thee met een lekkernij na het diner bij restaurant De Heeren van Harinxma

Exclusief- Reserveringskosten € 19,50 per boeking- Verblijfsbelasting € 5,55 p.p. per nacht- Service charge ca. € 2,20 p.p. per dag

Kijk voor meer culinaire arrangementen op kras.nl/michelin of bel voor meer informatie naar 088-0885886 (lokaal tarief).

Claudia: ‘Wat een culinair topweekend'