Lekker fris, met toch een lekkere buzz.
Op het terras, als dessert of als happy hour traktatie – dit is een lekker recept als je eens iets anders met rosé wilt doen dan het gewoon in je glas schenken. Hou er rekening mee dat het ongeveer vier uur in de vriezer nodig heeft om de juiste structuur te krijgen.
Aardbeien-rosé granita
- 300 g schoongemaakte en in vieren gesneden aardbeien
- 150 g suiker
- 2 el vers limoensap
- 750 ml rosé
- 2 el droge witte vermouth
Meng alle ingrediënten in de blender tot een lobbige, grove massa: het hoeft niet egaal glad te worden, er mogen nog wat stukjes inzitten. Giet de vruchtenpap in een lage schaal die in de vriezer past. Vier uur vriezen, elk uur even doorroeren om de mooie losse vlokken van een goede granita te krijgen. Serveren met een scheut gekoeld bruisend water, garneren met munt en schijfjes groene appel.
Foto (c) Getty Images
Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in