• Lifestyle

5 redenen om nú naar New York te gaan!

5 redenen om nú naar New York te gaan!

New York is altijd een goed idee, maar in december is het er extra speciaal. Ik kom net terug en de paar dagen die ik met mijn lief in New York heb doorgebracht, hebben mij zoveel nieuwe energie gegeven.

Kerst is hét feest in Amerika. En in Amerika is alles groter, dus je kunt je voorstellen hoe ze daar uitpakken met alle kerstversieringen in de stad. Of je nu langs de prachtig ingerichte kerstetalages slentert of gaat schaatsen in Central Park. Al wandelend door de stad lijkt het of je van het ene filmdecor in het andere stapt. Denk aan When Harry met Sally en You’ve got mail, of Home alone. Dit is allemaal New York en daarom: als je kunt, ga er nú heen!

1. Window shoppenOmdat in Amerika alles groter is, zijn de etalages ook groots ingericht. Lopend over 5th Avenue verbaas je je over de creativiteit van alle winkels. De muren van kerstballen bij Tommy Hilfiger, het tot een cadeau inpakte pand van Cartier, of de sprookjesetalage van Bergdorf Goodman, het is allemaal een feest om te zien. Zelfs als je een hekel hebt aan kerst, word je hier vrolijk van. En je doet eindeloos veel inspiratie op voor je eigen huis. 

5 redenen om nú naar New York te gaan!

2. Breakfast at Tiffany'sNet nieuw is het Blue Box café, een klein, elegant café op de vierde verdieping van Tiffany’s. Een ontbijtje ligt nu dus echt binnen handbereik. Reserveren is wel aan te raden, want ik heb twee keer in de rij moeten staan. En ben je dan toch bij Tiffany’s, kijk dan meteen even rond voor een leuk juweel of accessoire...  

5 redenen om nú naar New York te gaan!

3. Schaatsen in Central ParkWandelen is sport nummer één in deze grote stad. Maar schaatsen kun je er in deze periode ook. Het geeft een heel andere dimensie aan de stad. Je kunt schaatsen in Bryant Park, waar de ijsbaan onderdeel van een kerstmarkt is, of bij Rockefeller Center, waar je je in een kerstsprookje waant, met een reusachtige kerstboom. De Wollman ijsbaan bij Central Park biedt het mooiste uitzicht.

5 redenen om nú naar New York te gaan!

4. The Metropolitan en Edvard MunchTentoonstellingen en musea genoeg natuurlijk in New York. Tot 4 februari 2018 is de indrukwekkende tentoonstelling Between the Clock and the Bed van de Noorse schilder Edvard Munch te zien in de dependance van The Metropolitan Museum of Art. Wandel daarna door naar de The Met voor de tentoonstellingen van David Hockney, Michelangelo en Rodin. 

5 redenen om nú naar New York te gaan!

5. Broadway Show of OperaNew York staat bekend om z’n Broadway shows, maar wij zijn dit keer naar de opera Madame Butterfly gegaan in het Lincoln Center. Daar kun je, als je vooraf reserveert, ook eten bij de opera en dat ziet er heel goed uit. Alleen al bij elke pauze weer terug kunnen lopen naar je eigen tafel is een beleving. Ga je voor een Broadway musical, dan koop je last minute kaartjes op Time Square, maar je kunt het ook op de dag van de voorstelling proberen bij het theater zelf. Dat is goedkoper en je maakt meer kans. Twee must see shows zijn nu: Hamilton en The Parisian Woman met Uma Thurman. 

5 redenen om nú naar New York te gaan!

Good foodEn dan heb ik het nog niet eens over het lekkere New Yorkse eten en drinken gehad! Bij alle populaire restaurants moet je vooraf reserveren. Wil je gewoon om de hoek een hapje eten, check dan online de restaurants in de buurt. Sommige zijn van buitenaf namelijk niet te zien, dan moet je echt weten waar ze zitten. Dan weet je ook meteen dat je niet in een toeristenfuik binnenstapt.

Laatste tip: New York is geweldig vóór de kerst of erna. Tijdens de kerstdagen is écht álles gesloten, dus doe iets anders op 24 december (Kerstavond) en 25 december (Eerste Kerstdag).