Annemarie Paol over jezelf liefhebben, met spijt, schaamte en al

Annemarie Paol over jezelf liefhebben, met spijt, schaamte en al

'Buigen als bamboe' is haar debuut als schrijver.

Na een dramatische periode waarin ze werd bedrogen verlaat Annemarie Paol (53) de echtelijke villa. Tijdens de moeizame reis die volgt, blijkt ze niet om het oorlogsverleden van haar vader – een Indische KNIL-militair die trouwde met een Brabantse - heen te kunnen als ze vooruit wil.

Ze groeide op met zijn woede-uitbarstingen waardoor iedereen om hem heen op haar tenen liep. Annemarie paste zich aan door nooit te zeuren, zich niet te uiten en zich bescheiden op te stellen, wat haar bepaald niet gelukkig maakte. In 'Buigen als bamboe', een reflectiebiografie, vertelt ze hoe ze zich losmaakte van die ervaringen en deelt ze het belang van houden van jezelf.

Kort samengevat: 'Jezelf liefhebben met alles erop en eraan, inclusief spijt, schaamte en imperfectie.'  De relatie met jezelf verbeteren zodat je relaties met anderen beter worden, is het thema van Buigen als bamboe, het boek (het is snikken, ook van het lachen) dat ze schreef over haar lange reis van verstoorde eigenwaarde naar een liefdevol leven en een herstelde relatie met zichzelf.

Meer in de nieuw Happy50!

Annemarie Paol over jezelf liefhebben, met spijt, schaamte en al

In de nieuwe Happy50 & More vertelt Annemarie er openhartig over. Deze special van de makers van Nouveau ligt in de winkel en is online te bestellen. Het nummer wordt dan zonder verzendkosten naar je opgestuurd.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in