Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Lief: koningin Letizia houdt oog voor dochter tijdens belangrijk moment van koning Felipe

Haar aandacht was gericht op de ster van de show.

Spanje

Koningin Letizia en koning Felipe stonden afgelopen weekend in het middelpunt van de belangstelling toen Felipe, net als exact veertig jaar geleden, opnieuw de eed op de vlag aflegde op de Militaire Academie in Zaragoza. Toch had Letizia vooral oog voor dochterlief, die daar momenteel een militaire opleiding volgt.

Belangrijk jubileum

Afgelopen zaterdag was het alweer vier decennia geleden dat de toenmalige kroonprins Felipe van Spanje de eed van de vlag aflegde. Hoogtijd om de mijlpaal te eren!

Het is een gebeurtenis die wordt gevierd op het 25e, 40e en 50e jubileum. Ditmaal stond dus het 40-jarig jubelfeest centraal en tijdens de traditionele ceremonie die daarbij hoort zat iedereen in zijn of haar rol. Felipe als opperbevelhebber en Letizia aan zijn zijde in een beeldig babyblauw ensemble van Hugo Boss. Het absolute hoogtepunt was toch wel dat Felipe trots op de kiek werd gezet tijdens het kussen van de Spaanse vlag, die hem uiteraard nauw aan het hart ligt.

En kroonprinses Leonor? Die marcheerde rond met de andere kadetten! Zij volgt namelijk sinds afgelopen zomer een militaire opleiding aan de Academie van Zaragoza.

En tja, dan kun je het als trotse moeder natuurlijk niet laten om je dochter nauwlettend in de gaten te houden. Op foto's en video's is te zien hoe Letizia de groep op de voet volgt, met natuurlijk maar één doel: haar dochter spotten!

De trotse blik die ze heeft wanneer dat uiteindelijk lukt, is royaal aanwezig bij moeders. Toch hield Leonor haar gezicht strak in de plooi en bleef ze uiterst professioneel tijdens de ceremonie.

Ontmoeting

Na afloop was er, geheel tegen de protocollen in, nog ruimte om elkaar even privé te ontmoeten. Andere ouders van de eerstejaars waren niet aanwezig, maar het koningspaar hebben toch een moment met hun dochter kunnen pakken. Afijn, het is niet elke dag dat je je tiener in een uniform ziet rondparaderen!

Royalty
  • Hello! Magazine, Libelle
  • NL Beeld