• Psyche

10x schud jezelf wakker: Doe eens gek!

 10x schud jezelf wakker: Doe eens gek!

Af en toe zou je het toch even hélemaal anders willen doen? Met deze 10 tips lukt dat. Dus kies wat bij je past, doe eens gek en schud die ingeslapen hersencellen goed wakker!

Doe dingen die je niet gewend bent om te doen, bijvoorbeeld: 

  1. Ga naar een klassiek concert of een museum waar je nog nooit geweest bent
  2. Ontdek je eigen woonomgeving door ommetjes te maken. En fiets op een andere manier naar huis dan dat je altijd doet. Zo zie je de wereld weer even anders.
  3. Kijk je kledingkast kritisch door en neem een stylist in de arm om tot een nieuwe look te komen.
  4. Zin in een buikwandlift, een borstvergroting, die hangende oogleden laten liften? Raadpleeg een cosmetisch arts over de mogelijkheden en schaam je er niet voor.
  5. Zorg voor meer me-time. Ga alleen op een terras zitten met je telefoon uit. Gewoon kijken naar het leven dat aan je voorbijtrekt. Word je vrolijk van.
  6. Bezoek een medium, ook als je er niet in gelooft.
  7. Knuffel een boom. Schaam je je ervoor? Niet nodig, het gaat om je grenzen verleggen en soms iets doen wat je een beetje raar vindt. Misschien verrast het je wel hoe goed het je doet.
  8. Ontwikkel een nieuwe (tijdelijke) hobby. Verdiep je een paar weken in onderwerpen die voor jou niet voor de hand liggen: vetplanten, vlinders, kunstgeschiedenis, wat dan ook.
  9. Leer drummen terwijl je a-ritmisch bent. Of een ander muziekinstrument wat je nog niet in de vingers hebt.
  10. Poets je tanden met je ‘verkeerde’ hand. Het zal je verbazen, hoe lastig hebt gaat :-)