Unieke test: hoe vitaal ben jij?

Unieke test: hoe vitaal ben jij?

Maak kennis met je persoonlijke vitaliteitsassistent!

Lekker in je vel zitten, voldoende energie hebben, zin in je dag hebben – het heeft allemaal te maken met vitaliteit. En dat zit 'm in alles wat goed voor je is: lekker bewegen, wellness, gezond eten, aandacht voor jezelf, betrokken zijn bij anderen en positief naar je toekomst kijken. 

De bron voor een vitaal leven zit in jezelf en wordt vooral gevoed door gezonde keuzes maken. Dat is niet altijd makkelijk, want het leven telt al uitdagingen en verleidingen genoeg. Het helpt niet dat het tegenwoordig lijkt alsof je alleen maar goed bezig bent als je marathons loopt of vele voedselgroepen uitsluit.

Aandacht voor jou

Unieke test: hoe vitaal ben jij?

Dat is niet zo, met kleine tweaks behaal je ook positieve resultaten. En het mooie is dat elk stapje richting gezonder leven het makkelijker maakt om een volgend stapje te nemen. SmartVitaal helpt je daarbij, met een gepersonaliseerd aanbod aan onder andere gezonde voeding, wellness, beweging, mindfulness, yoga, en aandacht en tijd voor jezelf.

Het platform heeft al meer dan 40.000 mensen vitaler gemaakt en wordt ingezet door grote bedrijven voor hun werknemers. Daar is dankzij de wet IKB vaak een persoonlijk budget voor, waar je aanspraak op kunt maken. Je werkgever heeft hier ook wat aan: hoe vitaler je bent, hoe beter je prestaties zijn en hoe meer lol je in je werk hebt – het is een win-win investering.

Zó werkt het

De missie van SmartVitaal is Heel Holland Vitaal. Eerst doe je de digitale, wetenschappelijk onderbouwde gezondheidstest MijnCLIC. Die wordt erkend door de Gezondheidsraad. Daar komt een hartrisicofactor uit en een leefstijlcijfer. Je werkt met een afgeschermd ID, je gegevens worden niet zonder je toestemming gedeeld met derden (zoals bijvoorbeeld je werkgever of je ziektekostenverzekering).

Unieke test: hoe vitaal ben jij?

Na de test krijg je dan op het dashboard een persoonlijk vitaliteitsplan en een aanbod aan vitaliteit professionals, ook wel Vitalenten genoemd, waaronder artsen, onderzoekers, therapeuten en leefstijl coaches die on- en offline beschikbaar zijn, maar ook live geboekt kunnen worden, voor bijvoorbeeld een privéles yoga. Het gaat van een online oogmeting en stressgame tot zelfs mindfulness met behulp van virtual reality en het is aan jou wat je inzet om je beter te gaan voelen. Met het dashboard kun je je vitaliteit blijven monitoren en makkelijk werken aan een gezondere leefstijl.

Goed om te weten:

  • De test is medisch gevalideerd
  • De gehele gezondheid in kaart
  • Legt verbanden tussen factoren
  • Maatwerk mogelijk (vragenlijsten, coaching, et cetera)
  • Vitaliteitsscore altijd up-to-date
  • Persoonlijk vitaliteitsaanbod op basis van scores
  • Zelf aan de slag met innovatieve aanbieders
  • Challenges op het gebied van o.a. voeding, beweging, mentaal, teamwork

En dan? 

Unieke test: hoe vitaal ben jij?

Hoe het verder gaat, is aan jou. De een zal willen minderen of stoppen met een slechte gewoonte, de ander wil zich fitter voelen, een derde wil meer rust in haar leven. Of je nu in lotushouding op een zonnig strand wilt zitten of gewoon lekkerder in je vel, jouw vitaliteitsdoel staat voorop. Alles wat je op het SmartVitaal platform doet, is hierop gericht. De Vitalenten ondersteunen je erbij en je krijgt handige tips en leuke adviezen. Heb je eenmaal de opwaartse lijn te pakken, dan zul je merken dat je er steeds meer van gaat genieten.

Oók goed om te weten

Unieke test: hoe vitaal ben jij?

De mensen achter SmartVitaal zijn Suzanne van Pelt en prof. dr. Leonard Hofstra. Van Pelt werkte eerder met het Radboud UMC aan de ontwikkeling van Health Valley en is een doorgewinterde zorgmanager. Je leest meer over haar en SmartVitaal in Nouveau 14. Hofstra is een vooraanstaand cardioloog. Sinds uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat maar liefst 90 procent van de hart- en vaatziekten wordt veroorzaakt door leefstijlfactoren (Interheart Study, 2004), besloot hij zich volledig te gaan wijden aan preventie en lifestyle-interventie.

Unieke test: hoe vitaal ben jij?

Mocht je meer willen weten: SmartVitaal is aanwezig op de Nouveau Academy op 22 november in de Hermitage in Amsterdam. Je kunt dan ter plekke de Vitaaltest doen, kennismaken met alle mogelijkheden van het platform en even kijken hoe het werkt. Mocht je niet op het event aanwezig zijn, op SmartVitaal kun je de Vitaaltest zelf invullen en inzicht krijgen in jouw vitaliteit. Daarnaast vind je op SmartVitaal alle informatie om je werkgever mee te kunnen overtuigen.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in