• Fit50

Met deze 3 meditatie-apps begin je 2023 zen

Adem in…

meditatie

Zeg eens eerlijk: ben jij het jaar zo kalm begonnen als je van plan was? Zo niet dan is dit een perfect moment om te beginnen met een meditatieprogramma. Om 2023 een vliegende start te geven.

Waar te beginnen? In de App Store natuurlijk. En wel met deze drie apps die je allemaal gratis uit kunt proberen.

1 – Headspace

De klassieker, mogen we inmiddels wel zeggen. Hier vind je ademhalingsoefeningen voor elk moment. Of je nou de focus wilt herpakken, slecht slaapt, wilt ontspannen na een werkdag of om leert gaan met rouw. Voor iedereen is er een programma in de betaalde versie. In de gratis versie vind je in elk geval tien afleveringen van een basismeditatie die zijn werk al heel goed doet (en naar meer smaakt).

2 – Calm

Ook hier kun je mediteren, maar wij zouden Calm eerder omschrijven als een muzikaal hulpje. Zo zijn er heerlijke slaapprogramma’s, inclusief in rustgevende stemmen (van bekende koppen!) voorgelezen slaapverhalen. Misschien een tikje meer geschikt voor wie de basis van het mediteren al onder de knie heeft, maar zeker het uittesten waard.

3 – Healthy Minds Program

Ook binnen de twee apps hierboven vind je de nodige gratis content, maar als je er sowieso niet over peinst om een abonnement te nemen op een meditatie-app, dan is dit een hele fijne die echt helemaal gratis is. Je kiest of je op zoek bent naar meer bewustzijn, meer connectie met anderen, meer inzichten in je zelf of meer doelen. En gaat dan aan de slag. Makkelijk, helder, zonder reclames en zonder poespas.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in