• Health

Luistertip: deze podcast leert je leuk ouder worden

Luistertip: deze podcast leert je leuk ouder worden

Lekker luisteren én nog iets opsteken in thuiszittijden.

Wat is er nodig voor een gezond en gelukkig lang leven? In de podcast Jong Bloed gaan presentator Jaap Jongbloed en gezondheidsjournalist Wies Verbeek op onderzoek uit. Een hoogstpersoonlijke ontdekkingsreis naar de zin en onzin van allerlei onderzoeken, rages en adviezen.

Jaap en Wies gaan samen op avontuur in de wondere wereld van onder andere fitness, voeding, mentale gezondheid en anti-aging. Want wat doet de wetenschap bijvoorbeeld om veroudering af te remmen? En bestaan er handige tips over beweging, voeding en slapen? 

Luistertip: deze podcast leert je leuk ouder worden

Wies, voor wie is deze podcast?

"In elke aflevering gaan Jaap Jongbloed en ik als nieuwsgierige leken op zoek naar een gezond en gelukkig lang leven. Eigenlijk vergelijkbaar met wat ik voor NOUVEAU doe in de rubriek Wies Goes Ageless. De podcast Jong Bloed is een persoonlijke ontdekkingsreis in de wereld van anti-aging, fitness en voeding. We bespreken telkens het laatste nieuws, we interviewen een deskundige, en vragen een bekende Nederlander naar zijn of haar leefstijl. Ik heb er zelf al zoveel tips uit opgedaan. In de eerste podcast vertelt een wetenschapper dat we binnenkort met gemak 115 kunnen worden. Wij wilden natuurlijk weten hoe!"

Wat is jouw rol precies?

"Jaap en ik doen alles zelf. We bedenken samen de inhoud: waar moet het interview over gaan? Welke wetenschapper kan er antwoord geven op de vraag van de luisteraar? Van welke bekende Nederlander willen we graag weten wat hij/zij doet om fit, gelukkig en gezond te blijven? Een keer per week komen we bij elkaar om te brainstormen over de inhoud. Het leuke is dat we allebei heel erg geïnteresseerd zijn in gezondheid, beweging en fit zijn. Als we alles rond hebben, nemen we de podcast samen op in een studio. Het is nu wel een uitdaging met die 1,5 meter afstand maar we vinden telkens weer een creatieve oplossing. Jaap is natuurlijk een door de wol geverfde presentator, ik heb het nog niet eerder gedaan en vind het dus ook behoorlijk eng om te presenteren. Maar het is ontzettend leuk om te doen. Kijk, zo leer je op je 55e nog allemaal nieuwe dingen."

We kennen je van de 'knipoog' die je vaak toevoegt, zit die ook in deze podcast?

"Jazeker. Allereerst is het zo dat we geen missionarissen zijn. Iedereen moet zelf weten hoe hij of zij leeft. Daarbij is het ontzettend fijn om lang fit en gezond te blijven maar de offers moeten niet te groot zijn. Dat is ook wat ik op mijn eigen website BLOW (n Beetje Leuk Ouder Worden) wil overbrengen.  Leven op een blad sla en elke dag verplicht sporten is geen leven. Zelf zijn we groot fan van handige praktische tips die je makkelijk toe kunt passen. We zijn geen wetenschappers die weten hoe het moet, sterker nog we hebben ook zo onze zwaktes en dat levert aardig wat zelfspot op."

Jong Bloed is te beluisteren bij AVROTROS op Radio1.nl/podcasts of via populaire podcast-apps als Apple Podcasts en Spotify.

Beeld: AVROTROS

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in