Caroline Tensen komt met boek over het verboden woord: de overgang

Caroline Tensen
© .

'Alles wat je wilt weten over de overgang en waarom het sowieso goed komt.'

Tensen heeft een missie: de overgang uit de taboesfeer halen. Weg met de schaamte, die typisch Nederlandse ‘stel je niet aan’ mentaliteit en het lacherig doen over de overgang. Door vrouwen goed te informeren, net als hun omgeving (en eigenlijk de hele wereld), gelooft ze dat vrouwen in de overgang zich minder eenzaam voelen, betere hulp krijgen en de geruststelling dat het écht goedkomt. Want dat had Caroline zelf graag gehoord toen ze heftige overgangsklachten had.

'Raar' in je vel zitten

Bij opvliegers weten we al snel hoe laat het is. Maar vaak hebben vrouwen al een hele tijd het gevoel dat er iets anders is in hun lijf. Ze voelen dat ze ‘raar’ in hun vel zitten. En soms komt er geen enkele opvlieger aan te pas. Zonder die typische klachten denkt bijna niemand aan de overgang, pas veel later valt het kwartje. Dat is jammer, want als je eerder weet dat je in de overgang zit, weet je waar je aan toe bent en kun je er meer mee.

Verboden woord

In Het Verboden Woord gaat Caroline Tensen in gesprek met experts die je vertellen hoe je klachten kunt herkennen, verminderen en vooral: hoe je je beter kunt voelen. Daarnaast bevat het boek veel ervaringsverhalen en komen de mensen die dichtbij Caroline staan, zoals haar gezin en goede vriend en visagist Leco, aan het woord. 

Haar boek Het Verboden Woord verschijnt 23 mei bij Uitgeverij Spectrum.  

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in