7 manieren om je immuunsysteem te versterken

7 manieren om je immuunsysteem te versterken

Laat je niet kleinkrijgen door dat stomme virus!

Je zou niet de enige zijn die zich een beetje machteloos voelt onder de ingrijpende gevolgen die het coronavirus voor het dagelijks leven heeft. Dan helpt het om in je eigen gezondheid te investeren.

Over wat je daarvoor kunt doen heb je wél controle en hoe beter je immuunsysteem is, hoe minder kans je hebt om ziek te worden, mocht het vermaledijde virus toch je pad kruisen. Daarom een rondje Rust, Reinheid en Regelmaat!

Eet gezond

Open deur, maar toch: als dit geen moment is om het Mediterrane Dieet ter harte te nemen? Veel groenten, voldoende fruit, plenty vezels, eiwitten en goede vetten, geen pakjes en zakjes, geen troep waar geen bouwstoffen inzitten – het is de beste basis die je kunt leggen.

Op tijd naar bed

Die extra aflevering streamen kan over een maand ook nog wel, voldoende nachtrust is essentieel voor een goede weerstand. Tijdens de slaap hebben er allemaal herstelprocessen in het lichaam plaats, die het minder kwetsbaar maken voor kwaadwillende indringers.

Drink genoeg

Heldere soepjes, water, (kruiden)thee, bouillon – hoe beter je gehydrateerd bent, hoe beter je slijmvliezen werken en hoe minder kans een virus heeft om zo bij je binnen te komen.

Goede hygiëne

Handen wassen doe je vast al, maar denk ook aan de handdoeken wat eerder verversen, elke dag schone kleren aantrekken, het bed wat vaker verschonen en voldoende ventileren in huis: zet de ramen maar even lekker tegen elkaar open.

Laat het los

Eerlijk? Vermoedelijk hebben 17 miljoen Nederlanders best een beetje stress over hoe het coronavirus het maatschappelijk leven ontwricht – dit hebben we gewoon nog nooit eerder meegemaakt. Maar: het RIVM is een buitengewoon betrouwbare organisatie, Jaap van Dissel weet waar hij het over heeft en al dit gedoe is eindig. We zitten even met zijn allen in hetzelfde schuitje en het gaat voorbij: die paar weken komen we wel door, als we goed op onszelf en elkaar te passen en ons houden aan de adviezen: even niet socialiseren, zo mogelijk thuiswerken, rekening houden met kwetsbare mensen, et cetera. 

Brrr!

Na het douchen koud afdouchen is even doorbijten, maar het maakt je heerlijk rozig, het verbetert de bloedcirculatie én het versterkt je immuunsysteem.

Lichaamsbeweging

Naar de sportschool of in teamverband sporten is nu niet zo verstandig, maar je kunt natuurlijk gerust een eindje gaan lopen of fietsen. Frisse lucht en lichaamsbeweging, daar wordt je weerstand ook blij van. Alleen al om wat vitamine D te tanken, want ook die is belangrijk voor de weerstand. En verder? Er zit niets anders op dan het uitzitten tot we elkaar weer kunnen huggen.

Foto (c) iStock 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in