Mode is van iedereen. Dat is de boodschap die Simone Rocha wilde uitstralen met haar show op Londen Fashion Week.

En dus koos de Ierse ontwerpster voor een catwalk waarin de usual suspects werden afgewisseld met een aantal oudere modellen, onder wie de 73-jarige (!) Benedetta Barzini.

Ontdekt in 1963
Barzini, die in 1963 werd ontdekt door Diana Vreeland en de modellenbusiness in 1973 verliet om zich in te zetten voor vrouwenrechten, maakte hiervoor een uitstapje van haar baan als docent aan de universiteit van Milaan.

Lees ook: Wie is de moeder en wie is de dochter? Zie jij het?

100% moeders, dochters en kleindochters
Simone Rocha stelt dat het idee achter oudere modellen voortvloeide uit haar visie op vrouwelijkheid, zo liet ze Women’s Wear Daily weten. “Mijn collecties zijn voor heel verschillende type vrouwen en dat wil ik uitstralen. Het is 100% moeders, dochters, kleindochters. Het is iets waar ik mijn hele identiteit op heb gebouwd, dus het was fijn om dat nu zo te delen.”

 

De P.C. Hooftstraat is deze zomer weer een paar luxe boetieks rijker. Eerder dit jaar openden er al een vestiging van Isabel Marant  en we kunnen godzijdank nu ook ons pumplievende hart ophalen bij Christian Louboutin. 7 Juli komt daar nog een pareltje bij: Fendi.

Voor zowel de accessoires, mannen- als de vrouwencollectie is ruimte in het twee verdiepingen tellende pand. En alleen al voor die heerlijke Italiaanse stijl is de boetiek een bezoekje waard. Denk marmer en stijl zoals alleen de Italianen dat kunnen.

Vergaap je niet alleen aan de kleding en accessoires, maar kijk ook even naar de schetsen aan de muur. Allemaal van de hand van de grote meester: Karl Lagerfeld. Een stijlvol nieuw shopadres dus. Wij tellen met plezier af tot 7 juli.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.

 

Ze zijn bijna niet aan te slepen: de Balenciaga Triple S sneakers. Dat er een prijskaartje aan hangt van zo'n 600 euro, mag de pret niet drukken. Millenials hebben de trend gezet en dan weten we; het duurt niet al te lang tot het doorsijpelt naar het straatbeeld.

Dit zijn ze dan, het doet nog het meeste denken aan een oude afgetrapte tennisschoen, maar als je ze op de juiste manier draagt, is het dé must-have van het seizoen.

De geuzennaam 'daddy shoes' is gebaseerd op de gympen die vaders langs de sportvelden droegen in de jaren '80 en '90. Daar herkennen wij ze ook nog wel van!

Er was éven een relletje toen bleek dat de sneakers gewoon in China worden geproduceerd en dat dat niet de reden kon zijn van het prijskaartje, maar die storm ging weer liggen. 

Gecombineerd met de juiste outfit, snappen wij dan wel weer dat de sneaker het goed doet. Een fashion-statement van heb ik jou daar.

Voorlopig wordt het straatbeeld gedomineerd door de kleurencombinaties, maar ook de witte en zwarte versie vinden gretig aftrek. Balenciaga Triple S dus, komt dat zien.

Beeld: Pinterest, designer-vintage.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in