Sommige vrouwen lijken na hun dertigste gestopt te zijn met ouder worden. Of het aan hun dagcrème ligt of dat moeder natuur gewoon extra aardig voor hen is, blijft een mysterie. Feit is wel dat er een moment komt dat je niet meer kunt zien wie nu de moeder is en wie de dochter. Zoals bij deze vrouwen. Kun jij het ontdekken?

Ongelooflijk zoveel als deze vrouwen op elkaar lijken.

Echt waar: dit zijn moeder en dochter
Je hoeft geen seconde te twijfelen aan de familieband tussen de vrouwen op onderstaande foto’s. Ze zouden tweeling kunnen zijn, of in elk geval zussen. Wij waren met stomheid geslagen, toen we ontdekten dat op deze foto’s moeders met hun dochters staan. Hoe kan het dat je nauwelijks verschil ziet?


Holly Russel, 30 jaar oud (links) met haar moeder Vicky Smith, 61 jaar oud. Het geheim van Vicky: "Voldoende slaap en een goede huidverzorging doen wonderen."

Te veel stress
Sophie, een van de dochters, denkt wel te weten hoe het komt dat haar moeder niet ouder lijkt te worden: “De generatie van mijn moeder heeft het makkelijker gehad dan die van mij. Tegenwoordig wordt er van ons verwacht dat we het huishouden draaiende houden, de kinderen groot brengen en carrière maken. Ik benijd mijn moeder wel eens. Zij had een goede balans tussen werk en privé."


Emily-Jayne Hinds, 33 jaar (links) met haar moeder Jillian Bath, 61 jaar oud. Jillian: "Ik vind het heerlijk om zon op mijn huid te voelen, maar ik gebruik altijd factor 50, terwijl mijn dochter zont met factor 8. Daardoor veroudert haar huid sneller."

Ontspannen is het geheim
Laten stress en tijdsdruk ons echt sneller oud worden? Onderzoeker Dr. Harvey antwoordt bevestigend: “Druk en stress tekenen een gezicht, bovendien schieten je bloeddruk en je hartslag ervan omhoog.”


Amanda, 53 jaar oud (rechts), is de moeder van de 33-jarige Sophie (midden). Amanda: "Ik zorg ervoor dat ik regelmatig tijd heb voor een bubbelbad, een gezichtsmasker of om een lange wandeling te maken."

Nee, geen tweeling op deze foto. Ook dit zijn Sophie (links) en Amanda (rechts). 

Voor altijd jong
Op de plaats rust dus; regelmatig ontspannen in de sauna, jezelf een gezichtsmasker gunnen of een lange wandeling maken, kan er al voor zorgen dat je er nog jaren jong uitziet. Net als de moeders op de foto’s. Heb jij hen herkend?


Marizete Souza van 51 jaar (rechts) samen met haar dochter Andressa van 32 jaar. Marizete's geheim: "Ik vermijd de zon zoveel mogelijk."

LEES OOK: Best even schrikken: bereken hier je slaap(tekort) met de 'lost sleep calculator'

Bron: Daily Mail