Coco Chanel, Jackie Kennedy, de jaren tachtig topmodellen… Prachtige zwart-wit foto’s gaan in april bij Sotheby’s onder de hamer. Bieden kan!

De fotocollectie A Beautiful Life: Photographs from the Collection of Leland Hirsch bestaat uit meer dan vijftig iconische modefoto’s van fotografen als Herb Ritts, Richard Avedon, Ivring Penn en Peter Beard.

Topmodellen

Verwacht wordt dat de foto’s van haarkleuringsgoeroe Hirsch een hoop geld gaan opleveren. Zo zal deze prachtige Herb Ritts van de naakte topmodellen Stephanie Seymour, Cindy Crawford, Christy Turlington, Tatjana Patitz en Naomi Campbell voor tussen de 50.000 en 70.000 dollar geveild gaat worden.

Dovima

Topstuk van de veiling is Richard Avedons ‘Dovima with Elephants’. De foto van jaren vijftig model Dovima in een Dior-dress wordt geschat op zo’n 300.000 à 500.000 dollar.

Jackie O

Ook een bijzondere: Peter Beards ‘Photo lessons on the S.S. Caroline, Skorpios, Greece, july 1972’. Met een stralende Jacqueline Kennedy Onassis. Geschatte waarde tussen de 15.000 en 25.000 dollar.

Coco

Ook een fraaie, hoor: Mademoiselle Chanel gefotografeerd door Horst P. Horst voor de Amerikaanse Vogue in 1937: zo'n 6.000 dollar.

Vanaf 10 april kan er geboden worden bij Sotheby’s. Wel een zak geld meebrengen dus.

 

Bron: Daily Mail. Beeld: Sotheby's.

 

 

 

Je houdt van haar, of je hebt een hekel aan haar, maar hoe dan ook, voor een zestiger ziet ze er ge-wel-dig uit. Zelf zegt dat ze daar hard voor moet werken. Volgens geruchten zelfs vijf uur sport per dag. Hier de leukste foto’s van 6 decennia Madonna.

Als je het trouwens leuk vindt om een beetje op de hoogte te blijven van Madonna en haar kroost. Op haar instagram-account deelt ze regelmatig persoonlijke foto’s van haar en haar gezin en dat is echt het volgen waard.

Zo deelde ze op Moederdag deze kinderfoto van zichzelf en haar moeder:

De popdiva heeft naast haar muzikale carrière ook altijd in films gespeeld. Met meer en minder succes. Desperately Seeking Susan zette haar op de kaart.

Maar echt lof kreeg ze voor haar rol in Evita.

En ze is nooit bang geweest om tegen heilige huisjes te schoppen. Hier de wereldberoemde outfit die Jean Paul Gaulthier voor haar maakte:

En met de perfecte date voor de Oscars:

 

Best DateEver!! 👑👑 #oscars #epic #fun 🎉💕🌈😂🙏🏻

Een bericht gedeeld door Madonna (@madonna) op

Bij het laatste MET Gala verscheen ze weer in een opzienbarende creatie van Jean Paul Gaulthier.

Haar 60e verjaardag viert ze met haar gezin in Marrakech. Happy Birthday!

 

In case someone forgot! 👑🌈😂🔥💃🏾🍷🎂♥️🇲🇦#birthday #magic #Marakesh

Een bericht gedeeld door Madonna (@madonna) op

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Onze mode-expert Anta Willemars heeft echt een neus voor mooie mode-items. Zij tipt nu de prachtige broches van Cedric Williams en daar zitten echt een paar pracht-exemplaren bij. Wij zien graag een revival van de broches!

Anita: “Cedric Williams is een Amerikaanse designer die in Nederland woont en heel bijzondere juwelen maakt. Vooral de broches maakten op mij veel indruk, zoals deze met een Japanse libelle op tekst uit 1920.” Prijs € 500,-.

Maar er zijn nog een paar kunststukjes te vinden.Zoals deze litho op handgeschreven correspondentie.

Of deze, meer kleurrijke versie:

Pikant

Overigens hebben de broches wel een licht pikante dubbele boodschap. Aan de achterzijde staan foto's van begin 1900 van schaars geklede dames. Dat is dan iets dat jij alleen weet als je de broches draagt ;-).

www.revizionisthistory.com

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in