Coco Chanel, Jackie Kennedy, de jaren tachtig topmodellen… Prachtige zwart-wit foto’s gaan in april bij Sotheby’s onder de hamer. Bieden kan!

De fotocollectie A Beautiful Life: Photographs from the Collection of Leland Hirsch bestaat uit meer dan vijftig iconische modefoto’s van fotografen als Herb Ritts, Richard Avedon, Ivring Penn en Peter Beard.

Topmodellen

Verwacht wordt dat de foto’s van haarkleuringsgoeroe Hirsch een hoop geld gaan opleveren. Zo zal deze prachtige Herb Ritts van de naakte topmodellen Stephanie Seymour, Cindy Crawford, Christy Turlington, Tatjana Patitz en Naomi Campbell voor tussen de 50.000 en 70.000 dollar geveild gaat worden.

Dovima

Topstuk van de veiling is Richard Avedons ‘Dovima with Elephants’. De foto van jaren vijftig model Dovima in een Dior-dress wordt geschat op zo’n 300.000 à 500.000 dollar.

Jackie O

Ook een bijzondere: Peter Beards ‘Photo lessons on the S.S. Caroline, Skorpios, Greece, july 1972’. Met een stralende Jacqueline Kennedy Onassis. Geschatte waarde tussen de 15.000 en 25.000 dollar.

Coco

Ook een fraaie, hoor: Mademoiselle Chanel gefotografeerd door Horst P. Horst voor de Amerikaanse Vogue in 1937: zo'n 6.000 dollar.

Vanaf 10 april kan er geboden worden bij Sotheby’s. Wel een zak geld meebrengen dus.

 

Bron: Daily Mail. Beeld: Sotheby's.

 

 

 

Om de aandacht te vestigen op haar boek Becoming, liet Michelle een paar nooit eerder vertoonde familiekiekjes zien.

Michelle’s boek verschijnt pas in november, maar de cover is al gemaakt en die liet ze dan ook graag zien op Instagram, begeleidt met een paar bijzondere jeugd- en familiefoto’s.

Op Twitter schreef ze: As I prepare to share Becoming this fall, I hope you’ll also think about your own story, and trust that it will help you become whoever you aspire to be. Your story is what you have, what you will always have. It is something to own.

Home has always been where our family is..., schrijft Michelle.

De jonge Michelle

En daarom volgden op insta een paar foto’s die haar hebben gemaakt tot wie ze is geworden. Eentje van de bruiloft in 1992, een jeugdfoto met haar vader Fraser en moeder Marian en een pic van begin jaren tachtig op Princeton. Wij kijken uit naar het boek. Maar de foto’s hebben we lekker al.

 

Tijdens de handelsmissie in India droeg minister Kaag gisteren een fantastische statement-jurk: stijlvol en gemaakt van textielafval...

Style has no age, en Sigrid Kaag (57), minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, is daar het voorbeeld van. Tijdens de grootste Nederlandse handelsmissie aan India droeg ze gisteren een prachtige jurk, ontworpen door topdesigner Ronald van der Kemp, maar gemaakt van textielafval. Dit om aandacht te vragen voor de noodzaak en mogelijkheden om duurzaam te produceren in de textielsector. 

Voor iedereen

Het is nu namelijk mogelijk om honderd procent gerecyclede, kwalitatief goede kleding te maken van textielafval. Modemerken en textielbedrijven kunnen vanaf nu dus volledig duurzame kleding maken. Circulaire kleding heet dat, en Sigrid Kaag droeg gisteren het allereerste model om een punt te maken. Punt gemaakt. Topactie!

 

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je hier in!