Win je zondag geen Oscar? Och, de goodiebag t.w.v. 100.000 dollar maakt een hoop goed…

Elk jaar worden de Oscar-genomineerden getrakteerd op een goodiebag. Geen tasje met wat proefmonstertjes en een blikje cola, meer een soort schatkist vol cadeaus, waar wij – gewone burgers – alleen maar van kunnen dromen.

Emma Stone was vorig jaar nog lucky (én een Oscar én een goodiebag), dit jaar vist ze achter het net. Da's jammer voor haar, want Times Magazine heeft de inhoud van de goodiebags 2018 en de bijbehorende bedragen achterhaald. Dit zit er zoal in.

12 nachten naar Tanzania en Zanzibar

Een luxe trip voor twee personen met privédiners en een privé safarigids gedurende heel de reis. Onder andere paardrijden, snorkelen, op wandelsafari en kookles van een topchef staan op het programma. Geschatte prijs: 11.300 dollar per persoon.

Een week vol spabehandelingen

In het luxe Golden Door Spa Resort kost een deep tissue massage van negentig minuten al zo’n 245 dollar. Een week vol behandelingen zal op ruim 1000 dollar uitkomen.

Een 23andMe DNA-test

Ook Hollywood-sterren vinden het leuk: op zoek naar je voorouders. Met een gezondheidstest erbij komt zo’n box op 199 dollar.

Zes nachtjes Hawaii

Met verblijf in het Koloa Landing Resort, waar een nacht in een luxe villa (met één slaapkamer) neerkomt op 500 dollar. Keer zes maakt dat een tripje van 3000 dollar.

10x personal training sessie

Met celebrity personal trainer Alexis Seletzky. Dat is niet de eerste de beste, en volgens Women’s Health kan één sessie al een kleine 500 dollar kosten…

Tripje Griekenland

Een nacht in het Avaton Luxury Villas Resort in Halkidiki in Griekenland komt neer op 460 dollar.

En nog wat losse ‘spulletjes’ zoals:

  • Een colour-changing lippenstift van Blush & Whimsey ($22)
  • Chocolaatjes van Chocolatine’s in een Chocouture Jewelry Box ($86)
  • Nepwimpers van Le Cèline t.w.v. honderden dollars
  • My Magic Mud tandpasta ($20)
  • Toegang tot de nieuwe datingapp Nevermissed nog vóór die gelanceerd wordt.

Behoorlijk luxe dus, maar wel een tandje minder dan vorig jaar. Toen had de goodiebag een waarde van zo'n 200.000.

Met het veranderen der seizoenen, vieren verkoudheid en griep ook weer hoogtij. Werk aan die weerstand (en een hoop andere dingen) op deze spartaanse, maar effectieve, manier.

Koud douchen. Je moet er niet aan denken. Lekker warm en comfortabel zou douchen moeten zijn. Toch levert een koude douche, of zelfs alleen een paar minuutjes afdouchen, je veel meer op. Een ijzersterke weerstand bijvoorbeeld. Een mooiere huid ook, en een beter figuur. Heb je nóg meer redenen nodig?

1. Very immuun

Door een koude douche gaat je lichaam aan het werk, het moet je weer warm zien te krijgen. Je bloed wordt sneller naar de belangrijke organen gepompt om te voorkomen dat ze onderkoeld raken, een soort oerinstinct van het lijf.

Je bloeddruk gaat naar beneden en je stofwisseling omhoog. Door die ‘extreme kou’, moet het lijf zich sterker verweren tegen ziektes en krijgt je immuunsysteem een boost.

2. Lekker alert

Goed diep ademhalen onder de koude douche houdt je temperatuur op peil en verhoogt je zuurstofopname. De hartslag stijgt, het bloed gaat sneller stromen: je wordt energieker. En door de verbeterde bloedtoevoer naar de hersenen ben je ook alerter. Goed begin van de dag.

3. Huid & haar

Het is veel beter voor huid en haar. Door een koude douche sluiten de poriën en droogt de huid niet uit. Ook je haren houden meer vocht vast door koud water, waardoor je coupe voller wordt, niet droog is, maar juist glanst.

4. Mooi lijf

Je wordt er strakker van. Dat heeft te maken met bruin (gezond) vet, niet te verwarren met wit (ongezond) vet dat op onze heupen blijft plakken!, in ons lijf dat wordt aangemaakt bij lagere temperaturen. Dit vet zet energie om in lichaamswarmte, wat helpt bij afvallen.

5. Tevreden spieren

Met een koude douche (of ijsbad, maar dat gaat wat ver) verminder je spierpijn en kun je spierpijn zelfs voorkomen. De bloedvaten vernauwen door het koude water, het bloed gaat sneller stromen en afvalstoffen in de spieren worden sneller afgevoerd.

Topsporters pakken na een zware inspanning niet voor niets een ijsbad…

6. Antidepressiva

Koud water geeft je een kick. Een reden dat buiten zwemmen steeds populairder wordt. Het geeft je adrenaline en endorfine een boost en verbetert je humeur door dat oppeppende gevoel. Het kan helpen bij neerslachtigheid.

7. De wereld dankt je

Je bent immers leuk bezig voor het milieu doordat je geen verwarmd water gebruikt...

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Amuses, champagne, een meergangen-diner een wijnarrangement… Een etentje bij een restaurant met één of meer Michelinsterren kán behoorlijk in de papieren lopen. Maar dat hoeft niet altijd. Bij deze restaurants hoeft het niet meteen rib uit je lijf te trekken en eet je geweldig goed.

In de Top 10 vind je voornamelijk restaurants in Azië met als absolute nummer 1 Lia Fan (*) in Singapore waar je al voor € 2,- iets geweldig lekkers kan eten.

Maar iets dichterbij, in Spanje bijvoorbeeld, bij L’Antic Moli (*) in El Castell (vlakbij Altea), eet je een vastgesteld lunchmenu al vanaf ongeveer € 15,-.

Liever ook weinig reiskosten maken? In Nederland kan je terecht bij Sinne (*) in Amsterdam, dat binnenkomt op 39 in de Top 50 goedkoopste restaurants met een Michelinster. Een lunchmenu kost daar ongeveer € 50,-.

In Winsterswijk eet je bij de Strandlodge (*) een lunchmenu voor € 30,-, wat ze een plekje oplevert in de Top 30. Voor een diner op Michelinsterniveau, is drie tientjes  toch goed te doen. En je zit er ook nog eens fantastisch. Op naar Winterswijk!

Bron: Traveloka.com. Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.