Het was niet haar verlovingsring, maar de andere ringen om Meghans vingers waar het afgelopen week over ging. Een duimring? Wat zegt dat over de royal to be?

De ringvinger heeft z’n naam niet voor niets: daarom dragen we een ring. Maar wat betekent het als je een ring om je pink of duim draagt? Volgens handlijnkundigen zegt het veel over je karakter. Johnny Fincham, schrijver van het boek Palmistry over handlijnkunde, weet zo wel het een en ander over Meghans (en jouw?) karakter…

Duimring
De duim staat in handlijnkunde voor zelfbeheersing en wilskracht. Johnny: “De ontwikkeling van de duim is de evolutionaire voorsprong die mensen de kans gaven grip te krijgen op hun lotsbestemming. Draagt iemand een ring om die vinger, dan staat dat voor een drijfveer voor meer macht en kracht. Duimringen worden vaak gedragen door mensen die de wereld willen veranderen: activisten, feministen…”

Wijsvinger
Volgens handlijnkundigen zegt deze vinger veel over zelfreflectie en zelfvertrouwen. Een ring dragen om die vinger kan duiden op een behoefte aan meer macht en erkenning. “Met een ring om de wijsvinger geef je jezelf meer zelfvertrouwen. Het werkt als een soort reminder, dat je je vinger kunt opsteken om gezien te worden.”

Middelvinger
De middelvinger staat om z’n centrale, stabiele positie voor moraal en levensstijl. Een ring om die vinger verstevigt die positie. “We leven in een tijd waarin traditionele waarden omvallen. En zitten met een innerlijk conflict tussen de worsteling om je plek in de maatschappij te vinden en de onzekerheid over die plek in het leven. Wellicht is een ring om de middelvinger daarom nu vrij gewoon.”

Ringvinger
“Deze vinger staat volgens de traditionele Chinese geneeskunde direct in contact met hart. Ook de oude Egyptenaren wisten dat er een verbinding, een liefdesader, was tussen het hart en deze vinger.” Dat verklaart waarom dit doorgaans de plek is voor de trouwring. “De ring legt restricties op het grote smachtende verlangen. Wat natuurlijk belangrijk is zodra je iemand trouw belooft.”

Pink
De pink is volgens handlijnkundigen een soort antenne, open voor communicatie: verbaal, maar ook fysiek en seksueel. “In veel culturen duidt een ring om deze vinger op seksuele openheid. Seksueel nieuwsgierige mensen dragen vaak een ring om hun pink, maar ook mensen die veel bezig zijn met communicatie, zoals schrijver of sprekers.”

Een ring om elke vinger
Wie de behoefte heeft om elke vinger een ring te dragen, is waarschijnlijk onzeker en/of getroebleerd. “Je ziet het veel bij pubers, die hun plek proberen te vinden in de volwassen wereld, of bij mensen die zich vervreemd voelen van de maatschappij. Celebrities bijvoorbeeld.”

 

Bron: Daily Mail

Afgelopen woensdag werd ze 52 jaar, vandaag krijgt ze tijdens de Amerikaanse Billboard Music Awards de Icon Award uitgereikt.

De Icon Award is een beloning voor de lifetime invloed die een artiest heeft gehad op de muziekindustrie. Voorgangers van Janet waren onder anderen Stevie Wonder, Prince, Celine Dion en Cher. De zangeres, die afgelopen jaar nog een kind kreeg en inmiddels is gescheiden van de vader van haar kind, treedt vanavond voor het eerst sinds negen jaar weer live op tv op. 'Can't wait!' zei ze daarover.

 

Beeld: Getty Images
 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!

Het blijft schrikken als je telefoon vol onder water valt. Met met deze lifehack overleeft-ie het vrij eenvoudig.

De nieuwste modellen kunnen wel tegen een plons, maar voor iedereen die geen waterproof mobiele telefoon heeft - en vanaf nu weer volop aan of op het water gaat fotograferen, is het volgende product een perfecte lifesaver: silicagel. Die kleine zakjes die in je nieuw gekochte tas of schoenen zitten en je doorgaans meteen achteloos weggooit. Niet meer doen! Want:

Doe de telefoon samen met vijf silicagelzakjes in een afsluitbaar plastic zakje en laat ze een nachtje bij elkaar liggen. De volgende dag is je telefoon weer helemaal de oude!

 

Bron: Libelle tv. Beeld: iStock

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!