Reikhalzend keken we uit naar de derde, hoogstwaarschijnlijk allerlaatste Sex and the City, maar gisteren bracht Sarah Jessica Parker het ongezellige bericht naar buiten dat deel drie definitief is gecancelled.

“Het is voorbij. We doen het niet”, zei de actrice. “Ik ben heel teleurgesteld. We hadden zo’n mooi, grappig, hartverscheurend, blij script en verhaal. Het is niet alleen teleurstellend voor ons dat we dat verhaal niet meer kunnen vertellen, maar meer nog voor het publiek dat deze derde film zo duidelijk wilde.”
De fantastische en übersuccesvolle serie over vier vriendinnen in New York startte in 1998 en stopte na zes seizoenen in 2004. De eerste film kwam uit in 2008, de tweede in 2010, en na veel ja’s en nee’s en misschiens stond iedereen nu klaar voor de állerlaatste. Maar iemand gooide roet in het eten…

Samantha
Boosdoener in dit verhaal lijkt Kim Cattrall, die een paar dagen voor de start van de opnames in New York een einde aan het sprookje maakte. Want waar Sarah Jessica Parker (Carrie), Kristin Davis (Charlotte) en Cynthia Nixon (Miranda) hun contracten al hadden getekend, had Kim op haar eisenlijstje staan alleen mee te spelen als Warner Bros ook andere films zou gaan produceren, die zij in ontwikkeling heeft. Die eis ging de filmmaatschappij te ver en aangezien Cattrall haar poot stijf hield, was dat einde overeenkomst. En SATC zonder Samantha Jones is geen SATC. Einde verhaal, waar iedereen zo ontzettend veel zin in had. Zó jammer...

 

 


 

Om de aandacht te vestigen op haar boek Becoming, liet Michelle een paar nooit eerder vertoonde familiekiekjes zien.

Michelle’s boek verschijnt pas in november, maar de cover is al gemaakt en die liet ze dan ook graag zien op Instagram, begeleidt met een paar bijzondere jeugd- en familiefoto’s.

Op Twitter schreef ze: As I prepare to share Becoming this fall, I hope you’ll also think about your own story, and trust that it will help you become whoever you aspire to be. Your story is what you have, what you will always have. It is something to own.

Home has always been where our family is..., schrijft Michelle.

De jonge Michelle

En daarom volgden op insta een paar foto’s die haar hebben gemaakt tot wie ze is geworden. Eentje van de bruiloft in 1992, een jeugdfoto met haar vader Fraser en moeder Marian en een pic van begin jaren tachtig op Princeton. Wij kijken uit naar het boek. Maar de foto’s hebben we lekker al.

 

Tijdens de handelsmissie in India droeg minister Kaag gisteren een fantastische statement-jurk: stijlvol en gemaakt van textielafval...

Style has no age, en Sigrid Kaag (57), minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, is daar het voorbeeld van. Tijdens de grootste Nederlandse handelsmissie aan India droeg ze gisteren een prachtige jurk, ontworpen door topdesigner Ronald van der Kemp, maar gemaakt van textielafval. Dit om aandacht te vragen voor de noodzaak en mogelijkheden om duurzaam te produceren in de textielsector. 

Voor iedereen

Het is nu namelijk mogelijk om honderd procent gerecyclede, kwalitatief goede kleding te maken van textielafval. Modemerken en textielbedrijven kunnen vanaf nu dus volledig duurzame kleding maken. Circulaire kleding heet dat, en Sigrid Kaag droeg gisteren het allereerste model om een punt te maken. Punt gemaakt. Topactie!

 

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je hier in!