Het ijshotel in Zweden, dat sinds 1989 jaarlijks opnieuw wordt opgebouwd, is een ware sensatie. Ga je mee?

Hoog, heel hoog, in Zweeds Lapland, in het dorpje Jukkasjärvi, wordt elk jaar opnieuw het icehotel opgebouwd.

Dit jaar met behulp van 36 kunstenaars uit zeventien verschillende landen, en dertigduizend kubieke meters snijs (sneeuw en ijs) én vijfhonderd ton schoon ijs voorde  ramen en de ice bar.

Al dat ijs met dank aan de Torne rivier die erlangs stroomt. Het hotel heeft 35 unieke luxe suites, een ijsbar dus, een ceremoniezaal (voor bruiloften) en een bevroren speeltuin voor de kleintjes. Zomaar wat things to do daar: arctic yoga, winterjoggen, Nordic skiën, de hondenslee pakken en de sauna in. Of uitgebreid dineren met het twaalfgangenmenu.

Maar bovenal jezelf verwonderen. Wát een plek. Warme kleren pakken en gáán. O, en voor de koukleumen onder ons zijn er ook warme kamers...

Om de aandacht te vestigen op haar boek Becoming, liet Michelle een paar nooit eerder vertoonde familiekiekjes zien.

Michelle’s boek verschijnt pas in november, maar de cover is al gemaakt en die liet ze dan ook graag zien op Instagram, begeleidt met een paar bijzondere jeugd- en familiefoto’s.

Op Twitter schreef ze: As I prepare to share Becoming this fall, I hope you’ll also think about your own story, and trust that it will help you become whoever you aspire to be. Your story is what you have, what you will always have. It is something to own.

Home has always been where our family is..., schrijft Michelle.

De jonge Michelle

En daarom volgden op insta een paar foto’s die haar hebben gemaakt tot wie ze is geworden. Eentje van de bruiloft in 1992, een jeugdfoto met haar vader Fraser en moeder Marian en een pic van begin jaren tachtig op Princeton. Wij kijken uit naar het boek. Maar de foto’s hebben we lekker al.

 

Tijdens de handelsmissie in India droeg minister Kaag gisteren een fantastische statement-jurk: stijlvol en gemaakt van textielafval...

Style has no age, en Sigrid Kaag (57), minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, is daar het voorbeeld van. Tijdens de grootste Nederlandse handelsmissie aan India droeg ze gisteren een prachtige jurk, ontworpen door topdesigner Ronald van der Kemp, maar gemaakt van textielafval. Dit om aandacht te vragen voor de noodzaak en mogelijkheden om duurzaam te produceren in de textielsector. 

Voor iedereen

Het is nu namelijk mogelijk om honderd procent gerecyclede, kwalitatief goede kleding te maken van textielafval. Modemerken en textielbedrijven kunnen vanaf nu dus volledig duurzame kleding maken. Circulaire kleding heet dat, en Sigrid Kaag droeg gisteren het allereerste model om een punt te maken. Punt gemaakt. Topactie!

 

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je hier in!